Sari la conținut

Cum să scapi definitiv de cearcăne fără tone de machiaj și Photoshop

După riduri și pete, cearcănele accentuate sunt primele pe care încercăm să le camuflăm pentru că ne răpesc mult din luminozitatea feței și sunt responsabile pentru ani buni în plus pe chip, ani care nu se regăsesc în buletin.

Dermatologii le tratează cu maximă atenție pentru că zona este una sensibilă, pe care o încărcăm, de multe ori inutil, cu produse de machiaj care nu-și mai fac efectul la un moment dat. “Cearcănele sunt definite de șantul care se întinde de la unghiul intern al ochiului până la limita superioară a obrazului. Această zonă poate fi colorată cenușiu, ceea ce accentuează aspectul de ochi obosit și înfundat în orbită. Uneori, peste linia de cearcăn, se reliefează și pungile de grăsime din zona inferioară ochilor. Această anatomie complexă are nevoie de tratamente nuanțate pe problema dominantă, efectuate cu delicatețe și cu mult, mult profesionalism”, afirmă dermatologul Mihaela Leventer, unul dintre primii medici care au început să facă, pe scară largă în România, terapii estetice faciale.

Acestea se îmbunătățesc pe zi ce trece, iar medicii de la “Dr. Leventer Centre” le folosesc cu succes în cazul persoanelor care vor un look natural, fără exces de make-up. “Pentru șantul cearcănului, se optează în prezent pentru injectarea cu canule subțiri de acid hialuronic destinat acestei regiuni. Față de grăsime, acidul hialuronic are avantajul unei proceduri care se efectuează în timp scurt, cu efect imediat vizibil de îmbunătățire naturală, iar rezultatul rezistă fără probleme un an. Nu sunt nici vânătăi, nici umflături nedorite la această procedură”, spun specialiștii “Dr. Leventer Centre”.

Soluții complexe există și pentru problemele avansate din zona cearcănelor, de multe ori moștenite, dar de cele mai multe ori, dobândite după nopți nedormite, ani de stat în soare, de fumat, cu hidratare insuficientă, slăbiri și îngrășări succesive. ”Dacă cenușiul zonei este problema, atunci laserul vascular este soluția, culoarea fiind dată de spargerea în timp a capilarelor din piele și impregnarea acesteia cu hemosiderina, pigment feric din hemoglobină. Când pungile sunt prea mari, se poate opta pentru remodelarea lor cu laserul CO2 ultrapulsat de la Lumenis. Este cea mai elegantă soluție fără tăietură vizibilă pe piele”, explică dermatologul de top Mihaela Leventer.

La ora actuală, majoritatea adulților se confruntă cu problema cearcănelor, iar industria cosmeticelor promite mult, dar reușeste doar parțial camuflarea problemelor, nicidecum rezolvarea lor definitivă

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel