Sari la conținut

Cum să-ți ajuți copilul care suferă de ANXIETATE

parinti si copii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Lucruri pe care părinții ar trebui să le evite în educația copiilor

Cum să-ți ajuți copilul care suferă de ANXIETATE. La fel ca și adulții, și copiii suferă de anxietate. Și este important să abordați condiția la fel cum ați face-o pentru un adult. Adulții care suferă de anxietate au nevoie de ajutor cu starea lor, la fel și copiii.

Nu este în regulă să nu iei în serios starea doar pentru că sunt copii.

Când ai de-a face cu copii cu anxietate, abordarea ta trebuie să fie diferită și trebuie să-i tratezi cu cea mai mare grijă. Dacă anxietatea la copii nu este tratată, afecțiunea s-ar putea agrava în momentul în care aceștia devin adulți cu probleme grave de sănătate mintală.

Iată cum vă puteți ajuta copilul care suferă de anxietate

1. Identificați declanșatorii

Primul pas pentru a-ți ajuta copilul este să identifici ceea ce îl declanșează cu adevărat. Odată ce identificați care sunt factorii care le declanșează, puteți rezolva lucrurile cu ei.

2. Nu le etichetați emoțiile și sentimentele ca fiind nevalide

Un alt factor de care ar trebui să ții cont este să nu-i faci să se simtă prost față de sentimentele și emoțiile lor. Validați-le sentimentele și empatizați cu acestea. Spuneți-le că sentimentele lor sunt complet valabile și că nu trebuie să se simtă rău pentru nimic.

3. Practicați respirația profundă

Respirația profundă ajută la creșterea nivelului de oxigen din sânge și ajută la reducerea ritmului cardiac și a stresului care ar putea fi cauzat din cauza anxietății. Spuneți-le să respire pe nas și apoi să elibereze aerul încet din gură. Acest lucru va ajuta să le reducă anxietatea.

4. Împărțiți-le sarcinile

Ori de câte ori sarcinile par descurajante pentru copiii dvs., împărțiți sarcinile pentru a le ușura. Când descompuneți sarcinile, ei le pot îndeplini cu ușurință și, de asemenea, acest lucru le oferă încredere.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel