vineri, octombrie 22, 2021

Remediul pentru bolile respiratorii. Consumat când se răcește vremea, siropul din muguri de brad acționează ca un scut împotriva virozelor respiratorii. Se găsește și la magazinele naturiste, dar poate fi preparat foarte ușor

acasă.

Siropul din muguri de brad este un bun antiseptic și un foarte bun tonic, ajutând la combaterea tusei (în locul siropurilor clasice) și a bronșitei. Administrarea sa ajută la vindecarea afecțiunilor respiratorii acute.

„Are efect antiinfecțios și este foarte util în prevenirea și combaterea problemelor respiratorii. Are un gust bun și este recomandat și copiilor, mai ales pe timp de iarnă. Diluat cu apă minerală poate înlocui cu succes băuturile răcoritoare din comerț”, spune medicul primar Alice Popescu, specializat în acupunctură și fitoterapie, de la Institutul Național de Medicină

Complementară și Alternativă din București.

Remediul pentru bolile respiratorii. Rețete

Aveți nevoie de un kilogram de muguri, care se fierb în doi litri de apă, la foc domol, într-un vas acoperit, timp de 15-20 de minute. După răcire, la fiecare litru de decoct se adaugă 900 de grame de zahăr. Se fierbe în continuare la foc domol, în vas acoperit, până la dizolvarea zahărului. După răcire, se pune siropul obținut în sticle mici, închise la culoare, bine astupate și se păstrează la rece. Se ia, în sezonul rece, câte o lingură cu sirop la un pahar cu apă.

Mugurii proaspeți de

brad se pot conserva bine prin stratificare cu zahăr (un strat de zahăr, unul de muguri), bine tasați într-un borcan, până la umplerea acestuia. Borcanul trebuie închis ermetic. Cu timpul, zahărul se dizolvă și se transformă în sirop.

Ultimele stiri