miercuri, februarie 8, 2023

Cercetarea LONGEVITY face salturi și limite pentru a ne educa asupra componentelor unei vieți sănătoase și indică în mod continuu dieta ca un factor cheie. O băutură, atunci când este consumată în mod regulat, s-a dovedit că reduce semnificativ grăsimea abdominală și prelungește durata de viață.

Cercetarea longevității ajută, încet, la deschiderea drumului către o îmbătrânire sănătoasă pentru milioane de oameni, dar nu există o abordare universală a problemei. O regulă nenegociabilă pentru prelungirea duratei de viață include adoptarea de bune obiceiuri alimentare. De fapt, unele ingrediente, cum ar fi sucul de rodie, au intrat în atenție pentru efectele lor asupra viații. În plus, s-a demonstrat că antioxidanții unici ai fructelor ard grăsimile abdominale periculoase.

Te-ar mai interesa: Oana Roman nu se mai ascunde: „Eu am trăit ani de ...

Rodia este o sursă excelentă de polifenoli dietetici care joacă roluri importante într-o serie de funcții de sănătate.

De fapt, Medical News Today, afirmă, că fructul conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu și ceaiul verde.

Unele cercetări sugerează că extractul de rodie poate potența prelungirea duratei de viață datorită polifenolilor săi.

Într-un corp separat de cercetare publicat în revista Pharmacognosy, cercetătorii au remarcat constatări similare.

Ei au spus: „Efectul de longevitate al diferitelor concentrații de rodie a fost observat zi de zi.

Te-ar mai interesa: Medic cardiolog: Românii greșesc când vine vorba d...

După o perioadă experimentală de 23 de zile, s-a observat că efectul de promovare a longevității al rodiei a crescut cu concentrații de 1,25, 2,5 și în special 5 mg/mL.

Totuși, același efect de promovare a longevității nu a fost observat la concentrații mai mari.

Cercetătorii au continuat: „De fapt, unele studii au raportat că la doze mai mari, substanțele antioxidante s-ar putea comporta ca un inhibitor al longevității”.

Te-ar mai interesa: Fiica lui Iosif Rotariu a suferit 50 de intervenți...

Grasime viscerala

Cercetările publicate în jurnalul BMJ afirmă că excesul de grăsime de pe abdomen este legat de un risc mai mare de deces prematur din orice cauză.

În schimb, sugerează că a avea șolduri și coapse mai mari poate fi legată de un risc mai mic.

Pe lângă efectele de prelungire a vieții ale sucului de rodie, unele studii au arătat că poate ajuta și la reducerea grăsimii viscerale.

Grăsimea viscerală este dăunătoare, deoarece este depozitată adânc în cavitatea abdominală și acoperă multe dintre organele vitale.

Te-ar mai interesa: Legume care ajută la prevenirea cancerului de pros...

Este deja cunoscut pentru excretarea de substanțe chimice periculoase despre care se știe că crește riscul de a avea un atac de cord.

Din fericire, mulți dintre compușii găsiți în sucul de rodie pot inhiba depozitarea grăsimilor periculoase.

Potrivit Centrului de Cercetare Metabolic: „Rodia blochează trigliceridele, tipul de grăsime care intră în sânge și crește riscul de boli de inimă.

Te-ar mai interesa: Mesajul unui medic despre preotul care se zbate în...

Atacând această grăsime înainte de a putea fi stocată în corpul tău, rodia le împiedică să se manifeste ca grăsime de pe burtă.

[Fructul] oferă, de asemenea, o serie de beneficii suplimentare pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea imunității, scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale și ajutarea la prevenirea anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân și de prostată.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private