vineri, iunie 18, 2021

Tusea este principalul mod prin care poți răspândi virusurile și bacteriile. Particulele eliminate prin tuse pot fi proiectate la o distanță de câțiva metri, ajungând pe suprafețele din jurul tău. De

asemenea, folosirea mâinii pentru a opri tusea nu este o metodă recomandată de specialiști, deoarece agenții patogeni pot rămâne pe mână, infectând orice atingi. Cum să tușești corect, pentru a evita riscul de răspândire al virusurilor și bacteriilor?

În sezonul rece, gripele, răcelile și virozele sunt mult mai frecvente și se răspândesc ușor. Principalul mod prin care virusurile se răspândesc este tusea necorespunzătoare. Majoritatea persoanelor încearcă să oprească particulele eliminate folosind mâna, precum o barieră. Totuși, această metodă nu este una sigură deoarece virusurile și bacteriile

pot rămâne pe suprafața pielii și se pot transfera pe suprafețele atinse. Cum să tușești corect, pentru a evita acest risc?

Specialiștii recomandă să ne asigurăm că avem o imunitate puternică, înainte de toate. Sistemul imunitar este responsabil pentru modul în care organismul reacționează la infectarea cu un posibil agent patogen, iar cu cât este mai puternic, cu atât va lupta mai bine pentru a-l elimina.

Iată care este sfatul medicului de pneumologie pediatrică, Mihai Craiu, conform Digi24.

„Trei lucruri pot fi făcute. Unul, ce mai important, să se spele pe mâini. Al doilea, să tuşim corect. Deci să

tuşim în cot, că pe ăsta nu-l punem nici pe clanţă, nici pe alt copil. Al treilea lucru, să ne îmbrăcăm corespunzător.”

De asemenea, medicii recomandă ca imunitatea să fie asigurată prin alimentație, nu prin suplimente alimentare și vitamine găsite în farmacii. Organismul are nevoie de surse naturale pentru a obține și sintetiza vitaminele și mineralele care întăresc imunitatea. Astfel, un stil de viață echlibrat și o alimentație potrivită sunt esențiale pentru sistemul imunitar.

Suplimentele și produsele farmaceutice sunt recomandate numia în cazul în care acești nutrienți nu potfi asigurați

numai prin alimentație. În acest caz, este solicitat sfatul medicului înainte de administrarea oricărui tratament.

Ultimele stiri

Parteneri