duminică, octombrie 24, 2021

O dietă bogată în junk food și zahăr poate fi distructivă pentru sănătatea cardiovasculară. Este posibil să fi auzit despre modul în care colesterolul se poate acumula în arterele tale și poate pune tensiuni

inutile asupra inimii tale. Majoritatea oamenilor se bazează pe diluanți ai sângelui și pe alte medicamente pentru a combate efectele colesterolului ridicat, dar starea poate fi ușor gestionată doar de alimente.

Nivelurile ridicate de colesterol pot duce la acumularea de plăci în pereții arterelor, îngustarea arterelor și provocarea unei afecțiuni numite ateroscleroză. Acest lucru afectează fluxul sanguin în tot corpul și crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Ce este colesterolul?

Nivelul ridicat de colesterol poate duce la o acumulare de placa pe peretii arteriali, ingustandu-le si

dezvoltand o conditie numita arterioscleroza. Aceasta ingreuneaza circulatia sangelui prin corp si mareste riscul de atac de cord si accident vascular.

Exista doua tipuri de colesterol:

Lipoproteina cu densitate redusa (LDL): cel “rau,” care transporta particulele de colesterol prin corp si se depune pe peretii arteriali, ducand la rigidizarea si ingustarea arterelor.

Lipoproteina cu densitate ridicata (HDL): cel “bun”, care aduna colesterolul in exces si-l duce inapoi la ficat, unde este eliminat cu ajutorul bilei.

Nivelul ridicat de colesterol LDL este favorizat in general de

fumat, o alimentatie deficitara, lipsa de miscare si diabet si este asociat cu obezitatea.

Cu alte cuvinte, colesterolul marit, in cele mai multe cazuri, reflecta un stil de viata nesanatos.

Rețeta care te ajută să îți desfunzi arterele coronare

Ingrediente:

  • 4 litri apa curata
  • 8 lamai organice – foarte important, pentru a putea folosi coaja acestora
  • 8 catei de usturoi organic
  • 4-5 cm ghimbir organic

Mod de pregatire:

Se curata bine coaja lamailor, fara a se curata si pulpa alba. Se feliaza lamaile si se curata ghimbirul si usturoiul. Se striveste usturoiul si se lasa cam 15 minute,

pentru a elibera alicina din interior.

Se pune totul, mai putin apa, in blender si se amesteca pana la omogenizare.

Apa se pune intr-o craticioara de dimensiuni medii, se adauga si compozitia si se lasa la foc potrivit.

Cand incepe sa fiarba, se da deoparte. Se lasa la racit, se strecoara lichidul, se pune in borcane de sticla sau in sticle si se pastreaza la frigider.

Mod de utilizare: Se bea zilnic pe stomacul gol, cu doua ore inainte de masa. Se combina cu miscare de 3 ori pe saptamana pentru rezultate optime.

Ultimele stiri