joi, ianuarie 27, 2022

Este posibil să cunoașteți usturoiul ca un condiment puternic mirositor pentru alimente, dar acesta are un spectru de utilizare mult mai larg, fiind un atibiotic de bază.

Usturoiul, indiferent dacă este utilizat intern sau local, s-a dovedit că ucide o gamă largă de bacterii. Planta datorează acest puternic efect antibiotic alicinei, un ulei volatil care conferă ierbii și aroma sa înțepătoare. Există multe metode de a utiliza usturoiul ca antibiotic. Iată câteva:

Te-ar mai interesa: Ridicarea tuturor restricțiilor, din februarie, în...

Usturoi crud

Mestecați un cățel de usturoi crud, decojit. Alizina va fi absorbită direct în fluxul sanguin de către limbă și obraji. Dacă gustul este prea puternic, puteți tăia un cățel de usturoi în bucăți mai mici și le puteți înghiți pe parcursul zilei.

Usturoi și miere

Combinați usturoiul cu miere pentru a face un sirop natural pentru tuse. Curățați și zdrobiți 4 căței de usturoi. Adăugați o lingură de miere la usturoiul zdrobit și amestecați bine. Luați câte o linguriță de 3 ori pe zi. Mierea  cu usturoi funcționează bine și pentru durerile în gât.

Picături de urechi de casă

Folosiți ulei de usturoi pentru a face picături de urechi de casă. Notă: acest remediu trebuie făcut din timp. Mai întâi, curățați și zdrobiți 5 căței de usturoi. Puneți usturoiul zdrobit într-un borcan și adăugați 1/4 cană de ulei de măsline extravirgin. Lăsați amestecul să se absoarbă timp de trei până la cinci zile la temperatura camerei. Se strecoară și se păstrează la frigider până la șase luni. Picurați 2 până la 3 picături în urechea infectată și acoperiți-o cu o bucată de bumbac. Utilizați acest lucru de trei ori pe zi timp de până la 4 zile.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Constantin Dulcan: ”Ura dezbină şi este ...

Ceai de usturoi

Curățați și tocați 6 căței de usturoi. Puneți 2 căni de apă și usturoiul tocat într-o cratiță și aduceți la fierbere. După fierbere, luați tigaia de pe foc. Se amestecă cu miere și suc de lămâie după gust. Se strecoară într-un ceainic încălzit. Beți o jumătate de cană de trei ori pe zi. Poți să-l bei cald sau rece. Dați la frigider ceaiul rămas pentru utilizare ulterioară.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Dacă nu înce...

Usturoiul este folosit ca remediu pe bază de plante de mii de ani. Usturoiul are proprietăți antibiotice și antimicrobiene. În timpul primului război mondial, britanicii au folosit usturoiul pentru a tria lipitele rănite. Armata rusă a folosit și ea usturoiul în timpul celui de-al doilea război mondial, în locul antibioticelor. Usturoiul poate fi consumat crud, gătit sau chiar sub formă de pulbere. Această plantă funcționează cu apărarea naturală a corpului pentru a opri dezvoltarea infecției într-o rană. Usturoiul crește imunitatea și este frecvent utilizat în medicina pe bază de plante pentru tratarea rănilor și infecțiilor.

Te-ar mai interesa: Unui bărbat nevaccinat i-a fost refuzat un transpl...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private