sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Cum să vă curățați cel mai bine ochelarii: cea mai simplă și ieftină metodă.

Dacă ești purtător de ochelari, știi prea bine că unul dintre cele mai enervante lucruri este să ai ochelarii murdari. Te trezești că încerci să te uiți printre pete de pe ecranul computerului sau să ștergi o genă căzută doar pentru a adăuga o altă amprentă la lentilă, ca să nu mai vorbim de numărul incredibil de fire de păr de animale de companie și de pete de nas pe care câinii și pisicile le lasă în urmă.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Virozele nu se tratează cu antib...

În disperare de cauză, cel mai adesea probabil că îți ridici tivul cămășii sau un prosop de hârtie pentru a șterge lentilele. Doar pentru a descoperi că le-ai înrăutățit cumva. Acea pată din centrul lentilei se răspândește acum de la o margine la alta a ramei și, dacă ai noroc, există și o constelație de zgârieturi chiar în fața globului ocular.

Curățați-vă ochelarii cu săpun

Se pare că păstrarea ochelarilor fără pete și zgârieturi este pe cât de ieftină, pe atât de ușoară. Trebuie pur și simplu să îi speli cu grijă. Este ceva pe care îl poți face în fiecare zi fără să îți deteriorezi ochelarii.

Te-ar mai interesa: Cum să scapi de condensul de pe geamuri. Trucuri p...

Iată noua ta rutină pentru a-ți păstra ochelarii curați:

 • Spălați-vă mâinile pentru a scăpa de orice murdărie sau germen.
 •  Clătiți ochelarii cu apă caldă (nici prea fierbinte, nici prea rece).
 • Adăugați o picătură de săpun de vase simplu și delicat pe lentile.
 • Ungeți săpunul pe ambele părți ale lentilelor și ale căștilor.
 • Clătiți săpunul.
 •  Uscați totul cu o cârpă fără scame sau din microfibră.

Dacă chiar vrei să-ți faci ochelarii super curați, iată câteva sfaturi mai avansate de curățare pe care le poți adăuga la rutina ta:

 • Folosește un tampon de bumbac pentru a scoate murdăria înțepenită de pe marginile lentilelor, acolo unde se întâlnesc cu ramele.
 • Spălați regulat cârpa din microfibră. Îți reține uleiurile de pe mâini, așa că, dacă nu o speli, doar va păta lentilele pe care tocmai le-ai curățat.

Atenție!!! 4 lucruri de evitat

 • Există câteva lucruri de evitat, cum ar fi cămăși, prosoape de hârtie, șervețele și orice altceva care nu este o cârpă făcută pentru lentile. Aceste lucruri pot zgâria lentilele, care nu pot fi curățate.
 • Nu folosiți detergent pentru ochelari, în ciuda numelui său, deoarece poate îndepărta orice acoperire pe care ați plătit să le aveți pe lentile.
 • S-ar putea să fii tentat să folosești ceva cu acetonă, cum ar fi un agent de îndepărtare a lacului de unghii, pentru a tăia petele, dar asta este mult prea dur pentru ochelari.
 • Curățirea cu ultrasunete par a fi o idee bună, dar pot zgâria și lentilele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private