Sari la conținut

Nesuferiții GÂNDACI mirositori nu se dau plecați, nici odată cu venirea frigului. Mare atenție, sunt PURTĂTORI de germeni periculoși

Detestații gândaci mirositori, adică ploșnițele cerealelor, au invadat România. După ce vara a dat bătăi de cap tigrul platanului, acum e rândul mirositorului gândac.

Se pare că dezinsecţiile nu au avut efect, iar frigul, spun specialiştii, nu îi îndepărtează. În Bucureşti, invazia a fost semnalată de aproape o lună de zile. Gândacii au ajuns de pe câmpurile din jurul Capitalei, până în centru.

Insectele nu sunt deloc inofensive, transmit medicii.

„Unele boli parazitare, paraziţii, şi mai ales pentru copii, riscul e mult mai mare, ştim că într-o toxiinfecţie alimentară, la un copil mic, riscul de deshidratare şi de complicaţii este categoric mare şi există alergiile, cei care au teren alergic, vor putea să dezvolte alergii importante”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase.

Primăria Capitalei a primit numeroase sesizări, scrie observator.tv. Oficialii susţin că au demarat dezinsecţii, iar problema va fi curând rezolvată.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel