joi, decembrie 8, 2022

Metode simple și eficiente pentru îndepărtarea petelor dificile de pe prosoape și fețe de masă. Iată câteva recomandări care îți salvează timp și bani.

Petele din țesături dau bătăi de cap gospodinelor, printre cele mai expuse fiind fețele de masă, șervetele de bucătărie, prosoapele de baie.

Din fericire, există metode foarte simple pentru a elimina și cele mai rezistente pete. De exemplu, aveți nevoie doar de un mic truc pentru a îndepărta petele de vin de pe fețe de masă.

Te-ar mai interesa: Parteneriat istoric între spitalele din București ...

Alte pete frecvente sunt cele de mâncare, de vin, de cafea sau de ciocolată.  Iată cum să eliminăm aceste pete odată pentru totdeauna, cu produse naturale pe care le aveți deja acasă.

Bicarbonat și sare

Petele de mâncare, de sos par greu de îndepărtat din cauza uleiului pe care îl conține. În realitate va trebui să folosiți o pastă, făcută din sare grunjoasă și bicarbonat de sodiu, în părți egale.

După ce amestecați bine ingredientele, aplicați pasta pe pete și lăsați să acționeze. După câteva minute puteți pune fața de masă sau prosoapele în mașina de spălat.

Peroxid de oxigen

Petele de cafea sau de ciocolată caldă sunt inerente aproape în fiecare zi. Dacă fețele de masă și prosoapele din bumbac sunt murdare de cafea trebuie să le puneți la înmuiat într-un lighean cu apă fierbinte, în care ați pus 5  picături de peroxid de hidrogen.

Te-ar mai interesa: Sindromul bărbatului scund este real, spun oamenii...

Lăsați-le în apă cel puțin o oră, după care veți observa că petele au dispărut. Această metodă este potrivită pentru fețele de masă și prosoapele albe, notează DC News.

Un adevărat coșmar îl reprezintă și petele de vin roșu, atât pe fețele de masă, cât și pe haine sau pe covor. În cazul petelor de vin roșu, se folosește un amestec realizat din detergent de vase și apă oxigenată, în părți egale (1:1).

Te-ar mai interesa: De ce sunt norocoase toate femeile născute în luna...

Se amestecă bine într-un bol și se aplică peste pată timp de 30 de minute. Apoi se spală normal, cu detergent de rufe la mașina de spălat. Dacă este vorba de covor, se șterge cu o cârpă cu apă curată până iese detergentul din fibre.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private