Sari la conținut

Cum să vă împiedicați ochelarii să se aburească în timp ce purtați o mască

Îți porți ochelarii pentru modă. Sau purtați ochelarii pentru că nu puteți vedea fără ei. Indiferent de motiv, probabil ați reușit să găsiți o modalitate de a purta ochelarii confortabil.

Apoi, au apărut măștile de protecție.

Și acum, trebuie să puneți două articole pe față și să le faceți să funcționeze împreună în timp ce vă ocupați de o zi de lucru. Argh!

A fost o provocare pentru unii dintre noi. Și partea cea mai proastă? Agravarea care se formează pe măsură ce îți ștergi constant ochelarii pe tot parcursul zilei. Asta nu poate fi viața reală!?! Avem deja de-a face cu presiunile unei pandemii. Nu avem nevoie de ochelari de ceață peste orice altceva, nu?

Deși nu putem controla ceea ce se întâmplă în jurul nostru, vestea bună este că putem elimina problema ochelarilor aburiți.

De ce se aburesc ochelarii în primul rând?

Iată știința simplă din spatele ei. Când aerul cald lovește o suprafață rece, se poate forma condens. Gândește-te doar la modul în care ochelarii tăi se aburesc atunci când intri într-o clădire caldă după ce ai fost afară în frig. Același lucru se întâmplă și cu o mască. Când respirația ta caldă scapă prin partea de sus a măștii, lovește lentilele ochelarilor și le provoacă aburirea. Ce poți face pentru a preveni acest lucru? Iată câteva idei utile.

Modalități de a lupta cu ceața

Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți păstra lentilele clare în timp ce faci cumpărături, lucrezi sau pur și simplu trăiești în spatele unei măști.

Asigurați-vă că purtați masca potrivită

Dacă nu, veți obține acel efect de baie de aburi toată ziua. Iată un sfat potrivit de la doctorul Aaron Hamilton:

„Vrei să te asiguri că masca ta se potrivește bine peste nas. Cu ochelari, o mască cu o punte pe nas va împiedica aerul cald să iasă în ochelari, spre deosebire de alte măști de protecție pentru față”, spune dr. Hamilton.

Puteți cumpăra măști cu punte pentru nas sau măști care pot fi modelate pentru a se potrivi feței. Dacă v-ați decis să vă faceți propriile măști, puteți crea o potrivire mai bună pentru ele coasând  în partea de sus, astfel încât acestea să poată fi turnate pentru a se potrivi mai bine nasului.

Doar adăugați apă și săpun

Următorul truc a circulat mult pe internet în aceste zile. Este de fapt un truc la care profesioniștii din domeniul sănătății au apelat de-a lungul anilor. Tot ce ai nevoie pentru ochelari încețoși este apă cu săpun și o cârpă moale.

Acum, ochelarii pot fi o investiție majoră. Dacă aveți acoperiri speciale pe lentile, consultați-vă cu opticianul înainte de a încerca următorul hack, pentru a nu le strica.

Cu această tehnică, pur și simplu vă spălați lentilele cu apă cu săpun și scuturați excesul de lichid. Puteți lăsa lentilele să se usuce la aer sau le puteți șterge ușor cu o cârpă moale înainte de a purta ochelarii din nou. De ce funcționează această metodă? Săpunul lasă în urmă o peliculă subțire care acționează ca o barieră de ceață.

Folosiți ochelarii pentru a sigila partea superioară a măștii

Dacă vă puteți ridica masca mai sus pe nas, puteți folosi ochelarii pentru a o sigila și a o modela pe față. Pune-ți ochelarii chiar deasupra materialului care se află peste nas și asigură-te că nu alunecă. O potrivire sigură va împiedica aerul cald să iasă prin partea superioară a măștii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel