vineri, iunie 2, 2023

Celulita este, practic, o acumulare de celule în țesutul adipos. Aceasta apare atunci când greutatea noastră corporală este mai mare decât cea normală sau, de asemenea, dacă nu avem un stil de viață sănătos.

Alimentația este un factor determinant pentru formarea celulitei și, totodată, este și elementul care va contribui la eliminarea acesteia.

Deși nu este ușor de îndepărtat și procesul necesită multă răbdare, există anumiți pași pe care îi poți urma pentru a îmbunătăți imediat aspectul pielii.

Te-ar mai interesa: Cele mai norocoase zodii ale lunii iunie. Ar putea...

Cum scapi de celulită

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie pe o rețea de socializare câteva sfaturi pentru îndepărtarea acumulării de grăsime.

„Ca să scapi de celulita de tip fibros e important să înțelegi și ce orizont de timp îți este necesar: în funcție de gradul de severitate al celulitei, o reducere cu 1-2 trepte se obține în prima lună, apoi durează ceva mai mult ca să vezi rezultate constante. Ideea este că dacă ai o celulită foarte accentuată, ea nu va dispărea niciodată, dar poate fi ținută sub control într-un stadiu care să îți permită să te bronzezi pe plaja fără să stai stresată. Cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont pentru a scăpa de celulita fibroasă este să fim permanent atente la alimentația, hidratarea și antrenamentele noastre.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

Primul pas este cel alimentar

AI nevoie de o dietă bogată în legume și fructe, cu consum echilibrat de proteine de bună calitate (pește de captură, pasări crescute lent, carne slabă de vițel), din care elimini dulciurile, prăjelile și alimentele grase și sărate iar asta te ajuta să începi să rezolvi problema celulitei fibroase de pe picioare sau fund. De asemenea, este important să te preocupi de aportul de lichide: bea multă apă (trebuie să consumăm între 35- 44 de ml de apă per kilogram corp), evită sucurile carbogazoase și pe cele dulci, consumă cu moderație cafea și renunță la ceaiurile de slăbire.

Te-ar mai interesa: „Părinții mei nu mă iubesc!”: 6 motive pentru care...

Antrenamentele

Antrenamentele (în general exercițiile fizice) sunt și ele foarte importante: mergi la sală de 2-4 ori pe săptămână, la ore de cardio de intensitate moderată, dar și la pilates sau yoga, pentru a stimula sistemul limfatic.

Tratamente specifice

Celulita de tip fibros raspunde bine la tratamente cu radiofrecvență și masaje endermologice, iar daca bugetul permite acest gen de tratamente, ele vor face o diferență în bine pentru masa musculară. Însă trebuie să știm că celulita fibroasa se reinstalează odată cu revenirea la o alimentație nesănătoasă și sedentarism”, scrie Cori Grămescu.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private