Sari la conținut

Cum scapi de mirosul neplăcut al picioarelor. 6 remedii care te scapă rapid de problemă

Cum scapi de mirosul neplăcut al picioarelor. Bromodoza sau picioarele urât mirositoare este o afecțiune medicală frecventă care se întâmplă din cauza acumulării de transpirație care determină creșterea bacteriilor pe piele.

Când transpirația rămâne prinsă în pantofi sau șosete, creează un miros neplăcut.

Picioarele pot transpira oricând, nu doar vara

Potrivit experților în sănătate, bromodoza nu apare doar pe vreme caldă, iar picioarele tale pot transpira în orice moment al zilei, indiferent de cât de mare este temperatura. Bacteriile Kyetococcus sedentariu creează compuși sulfurici care fac ca transpirația să miros a ouă putrezite.

Principalele simptome ale bromodozei, împreună cu o schimbare a mirosului, includ:

  • Tăieturi
  • Pete albe cu mâncărime între degetele de la picioare
  • Piele crăpată care poate sângera
  • Piele cu aspect alb, cu mici gropi sau găuri pe tălpile picioarelor

De multe ori infecțiile precum piciorul atletului pot provoca, de asemenea, mirosul piciorului. Afecțiuni de bază, cum ar fi diabetul, tratamentele pentru cancer, cum ar fi chimioterapia și un transplant de organ recent efectuat, pot provoca de asemenea, piciorul de atlet.

6 remedii care te scapă rapid de mirosul neplăcut al picioarelor

Medicii spun că mirosul picioarelor poate fi tratatecu ușurință acasă. Câteva moduri ușoare de a face acest lucru sunt:

1. Îmmuiați-vă picioarele: Dacă observați un miros urât, asigurați-vă că vă înmuiați picioarele pentru a le curăța în profunzime. Amestecă o cană de sare Epsom într-o găleată cu apă caldă, împreună cu niște oțet de mere.

Înmuiați-vă picioarele până la 20 de minute o dată sau de două ori pe săptămână. Medicii spun că sarea Epsom ajută la eliminarea umezelii din piele, făcându-l să se simtă uscate și elimină, de asemenea, bacteriile.

2. Păstrați-vă picioarele uscate: Vara, este important să vă păstrați zona picioarelor curată și uscată pentru a preveni hrănirea bacteriilor, care trăiesc în zonele umede. Puteți aplica pudră de talc pe picioare pentru a absorbi orice umezeală sau transpirație.

Încercați să utilizați antiperspirant înainte de a purta pantofi. De asemenea, în momentul în care ajungi acasă, scoate-ți pantofii și șosetele și, dacă este posibil, poartă sandale pentru ca aerul să curgă în continuare.

3. Aveți grijă de pantofii voștri: Dacă purtați pantofi din piele de cele mai multe ori, asigurați-vă că îi aerisiți zilnic la soare. Evitați să purtați aceiasi pantofi două zile la rând și spălați întotdeauna interiorul cel puțin o dată pe săptămână.

4. Îngrijiți-vă picioarele: Îndepărtați pielea tare și moartă de pe picioare cu o pilă pentru picioare și folosiți o cremă. Pielea tare devine moale și umedă când este udă, creând un loc în care bacteriilor le place să trăiască.

5. Purtați șosete din bumbac: Dacă trebuie să purtați pantofi și șosete vara, alegeți șosete care absorb umezeala. Asigurați-vă că purtați întotdeauna șosete moi din fibre naturale, cum ar fi bumbacul.

6. Folosiți săpunuri antibacteriene: Pentru a minimiza creșterea bacteriilor și pentru a vă menține picioarele curate, încercați diferite tipuri de săpunuri antifungice și antibacteriene până când găsiți unul care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: