Sari la conținut

Cum scapi de stres în 5 minute? Tehnică de autorelaxare japoneză

Cum scapi de stres în 5 minute? Tehnică de autorelaxare japoneză.

În această perioadă, mai mult ca oricând, ne simțim mai stresați și mai obosiți. Prin urmare, trebuie să găsim metode cât mai simple și mai eficiente care să ne ajute să ne echilibrăm rapid. După cum se știe, stresul are implicații negative profunde asupra sănătății noastre.

Când suntem stresați, corpul răspunde eliberând anumiți hormoni și accelerează astfel bătăile inimii și respirația. Acest lucru este ok, atâta timp cât ținem stresul sub control. Dacă nu este tratat,însă, stresul poate duce la boli cronice, cu simptome ca: anxietate, infarct, anevrism, greață și vomă. De asemenea, poate interveni asupra organelor sexuale și asupra sistemului imunitar, ceea ce ne face mai susceptibili în fața bolilor.

Există foarte multe metode prin care putem să scăpăm de stres. Una dintre ele este o tehnică de autorelaxare japoneză, care poate fi făcută în doar 5 minute. Pentru a practica metoda japoneză de relaxare este nevoie să înțelegi cât de importante sunt degetele tale, căci ele reprezintă diferite sentimente sau stări. Fiecare deget al mâinii noastre are repartizată câte o emoție sau un sentiment. Astfel,

 • Degetul mare reprezintă îngrijorarea, temerile
 • Indexul este teama
 • Degetul mijlociu este furia
 • Inelarul este tristețea
 • Degetul mic este încrederea în sine.

Tehnici japoneze antice prin care scapi de stres în 5 minute - Almanah Online

Cum scapi de stres în 5 minute?

Scopul tău este să echilibrezi toate forțele aflate în opoziție din organismul tău. Începe prin a lua fiecare deget cu mâna opusă, și a-ți înfășura fiecare deget de la mână în jurul acelui deget, ca un fel de masaj.

 • Masarea indexului te poate ajuta să-ți elimini fricile.
 • Masarea degetului mijlociu te ajută la controlarea resentimentelor și a furiei.
 • Masajul inelarului te va ajuta să învingi depresia și stările de tristețe, dar te va ajuta să iei decizii mai ușor.
 • Masajul degetului mic te ajută la calmarea stărilor de anxietate și crește starea de optimism și încredere.

Tehnica japoneză de relaxare pe care o poți încerca la tine acasă - Doctorul Zilei

Tehnică de autorelaxare japoneză

Prinde fiecare deget cu mâna cealaltă, ca și cum ai lua un buchet de flori. Sau ca și cum te-ai fi lovit la deget și ți-ai „pansa” degetul cu mâna cealaltă. Apoi strânge până când simți senzație de pulsare. Masează fiecare deget în parte aplicând presiune în special spre vârful degetelor și spre laterale, menține pentru cel puțin 1 minut.

Pentru calmarea minții aplică presiune în centrul palmei cu degetul mare al mâinii opuse. Menține presiunea cel puțin 2 minute. Practică această metodă în fiecare zi și vei avea o stare de bine așa cum îți dorești.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: