sâmbătă, iulie 2, 2022

Un medic pe nume Eduardo Gomez de Diego a realizat o hartă a lumii în funcţie de dimensiuni penisului (în erecţie), care strârnește dezbateri aprinse. Pe această hartă, românii sunt spre coada clasamentului, cu 12,73 lungimea medie. Jerry A. Coyne, profesor la Departmentul de Ecologie și Evoluție la Universitatea din Chicago  și membru al Committee on Genetics și Committee on Evolutionary Biology, face câteva speculații despre diferențele de dimensiuni de la o regiune a lumii la alta.


Thailanda versus Congo
Conform datelor din grafic, cei mai puţin dotaţi bărbați sunt cei din Thailanda (cu o medie de 10,16 cm) şi India (10.24 cm), în timp ce campionii sunt bărbaţii din Congo, cu o medie de 17.93 cm.
„Aceste date nu sunt coroborate cu mărimea corpului. Dacă există vreo corelaţie în cadrul populaţiilor între dimensiunea corpului (măsurată în funcţie de lungimea altor organe, cum ar fi piciorul, de pildă) şi dimensiunea penisului în erecţie (Wikipedia este ambiguă în această privinţă) – atunci, probabil, lungimea penisului ar trebui să fie relativă (de exemplu, raportul lungimea penisului în erecţie / lungimea piciorului ), mai degrabă, decât absolută”, comentează profesorul american.

Este posibil, de exemplu, ca valorile din Congo să se datoreze faptului că locuitorii din acea regiune geografică sunt pur şi simplu mai mari decât indienii.
„În cazul în care aceste date reflectă diferenţele genetice şi nu pune semnul egalităţii între mărimea penisurilor erecte din diferite zone geografice, atunci se poate specula pe seama originii evolutive a dimensiunii organelor genitale  masculine. Aş putea spune multe pe tema competiţiei sau a selecţiei sexuale, dar vă cruţ”, adaugă profesorul.

Campionii trăiesc la tropice
Cele mai mari penisuri sunt ale bărbaţilor care trăiesc între Tropicul Racului şi Tropicul Capricornului. Conform regulii lui Allen, care precizează că părţile proeminente ale corpului tind să fie mai mari în cazul celor care locuiesc într-un climat mai cald (ele servesc ca regulatoare calorice, ca în cazul urechilor imense ale iepurilor din deşert), probabil mărimea penisului i-a ajutat pe strămoşii noştri să se răcorească.

„Desigur glumesc, deşi există o regulă Allen pentru părţi ale corpului animalelor, cum ar fi urechile, membrele sau coada. Pe de altă parte, se ştie că dr. Gomez de Diego este, de asemenea, CEO-ul al unei companii numite  Andromedical, care, dacă ne luăm după reclamă, a dezvoltat un dispozitiv pentru a mări penisul”, completează expertul american…

Lungimea diferă în funcţie de cine măsoară
– Dacă vreţi să aprofundaţi studiul, Wikipedia are un articol complex referitor la dimensiunea penisului. Puteţi afla sfaturi interesante, cum ar fi: „Rezultatele variază, iar studiile bazate pe propriile măsurători făcute de subiecţi au o medie semnificativ mai mare decât cele făcute de personalul medical. Un penis uman în erecţie este, însă, de aproximativ 12.9 – 15.0 cm (5.1 – 5.9 in) lungime. Dimensiunile penisului în stare flască nu ne dau nicio informaţie despre lungimea în erecţie”.

– Tot în Wikipedia putem citi: „Au fost efectuate mai multe studii ştiinţifice  în legătură cu durata erecţiei penisului unui adult. Cercetările bazate pe automăsurare au stabilit în mod constant lungimi medii mai mari decât situaţiile în care se utilizează metode medicale sau ştiinţifice pentru a face măsurătoarea.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private