Sari la conținut

Cum se manifestă durerile de cap sinusale. Atenție! Pot fi confundate adesea cu migrenele

migrene
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Adevărata diferență între migrene și dureri de cap sinusale

Cum se manifestă durerile de cap sinusale. Din exterior, migrenele pot părea ca orice altă durere de cap sau, în cel mai rău caz, pot părea o durere de cap foarte puternică.

Dar cei care experimenteazămigrenele, cu adevărat, știu mai bine. Simptomele migrenei apar în faze.

  • De exemplu, cu câteva zile înainte de migrenă, o persoană poate prezenta simptome cum ar fi retenția de lichide sau urinarea în exces, un gât înțepenit, pofte neobișnuite de mâncare și schimbări de dispoziție.
  • La debutul unei migrene, persoana poate experimenta ceva cunoscut sub numele de aură. Acestea iau de obicei forma unei senzații de înțepături la extremități, modificări ale vederii sau slăbiciune pe o parte a corpului, potrivit Mayo Clinic.
  • După aceea, migrena în sine provoacă simptome precum greață și vărsături, durere pulsatila care crește în timp sau sensibilitate la lumină, sunet sau miros.

Cu toate aceste simptome, ar trebui să fie greu de diagnosticat greșit migrenele, dar un număr surprinzător de oameni își identifică greșit migrenele ca dureri de cap sinusale.

infecția sinusurilor
Sursă foto: iStock

Adevărata diferență între migrene și durerile de cap sinusale

 

Potrivit American Migraine Foundation, acest lucru se datorează faptului că migrenele și durerile de cap sinusale provoacă ambele curgerea nasului și lăcrimarea ochilor. 

Se pare că a spune diferența dintre o migrenă și o durere de cap sinusală este mult mai greu decât a compara simptomele. Cele două afecțiuni se disting de fapt prin cauzele lor și impactul lor asupra corpului unei persoane.

American Migraine Foundation afirmă că durerile de cap „adevărate” din sinuzită sunt foarte puțin frecvente. Acestea nu apar decât dacă se dezvoltă o infecție în sinusurile unei persoane.

  • Astfel de infecții pot fi virale sau bacteriene, dar în ambele cazuri, duc la dureri de cap sinusale, precum și la alte simptome care nu sunt prezente cu migrene, cum ar fi mucusul gros și decolorat. Când virusul sau infecția bacteriană a fost combatată, durerile de cap încetează și nu vor relua decât dacă persoana dezvoltă o altă infecție.
  • Migrenele, pe de altă parte, nu sunt cauzate de o infecție. Nu există virus sau bacterii la rădăcina migrenelor cronice ale unei persoane. Ele sunt o boală neurologică. În cazuri destul de severe, persoanele cu migrene se pot califica și se califică pentru ajutor pentru dizabilități.

Această diferență puternică între durerile de cap din sinuzită și migrene merge puțin mai adânc. Deși cauza durerilor de cap sinusale este bine stabilită, cauza reală a migrenelor este necunoscută. Este o boală neurologică, dar nimeni nu este destul de sigur de ce se dezvoltă boala.

Oamenii pot identifica declanșatorii care declanșează migrenele individuale, dar, în general, cauza principală a acesteia este încă un mister la care cercetătorii continuă să lucreze.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel