luni, noiembrie 28, 2022

Dacă vei consuma zilnic alimente din lista prezentată mai jos, vei ține la distanță cele mai severe boli. Acordați o atenție sporită porțiilor și aportului zilnic recomandat, astfel încât să nu obțineți prea multă o singură vitamină și prea puțină din altele.

Cum se pot învinge cele mai SEVERE boli. Ajutorul vine de unde nici nu te așteptai

Citricele. Majoritatea oamenilor apelează direct la vitamina C după ce au răcit. Asta pentru că ajută la întărirea sistemului imunitar. Se crede că vitamina C crește producția de celule albe din sânge, care sunt esențiale pentru combaterea infecțiilor.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Experimentul secret cu care cerce...

Aproape toate citricele sunt bogate în vitamina C. Cu o astfel de varietate din care să alegeți, este ușor să adăugați o cantitate mică din această vitamină la orice masă.

Broccoli este supraalimentat cu vitamine și minerale. Plin cu vitaminele A, C și E, precum și cu fibre și mulți alți antioxidanți. Este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le puteți pune în farfurie, poitrivit healthline.com. Cheia pentru a-și păstra puterea intactă este să-l gătiți cât mai puțin posibil – sau mai bine zis, deloc.

Vitamina A  vă ajută să vă mențineți ochii și pielea sănătoasă

Ardei gras roșu. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, vitamina C vă poate ajuta să vă mențineți o piele sănătoasă . Beta-carotenul, pe care corpul dumneavoastră îl transformă în vitamina A  vă ajută să vă mențineți ochii și pielea sănătoasă.

Te-ar mai interesa: Nu doar de calciu ai nevoie. Iată ce alți nutrienț...

Usturoiul se găsește în aproape orice bucătărie din lume. Civilizațiile timpurii și-au recunoscut valoarea în lupta împotriva infecțiilor. Usturoiul poate încetini, de asemenea, întărirea arterelor, și existădovezi slabeSursă de încredere că ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Proprietățile de stimulare a sistemului imunitar ale usturoiului par să provină dintr-o concentrație mare de compuși care conțin sulf, cum ar fi alicina.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci semințe de floarea-soarelu...

Ghimbirul, un alt ingredient la care mulți apelează după ce se îmbolnăvesc. Ghimbirul poate ajuta la reducerea inflamației, ceea ce poate ajuta la reducerea durerii în gât și a bolilor inflamatorii.

Iaurtul

Căutați iaurturi care au tipărită pe etichetă expresia „culturi vii și active”, cum ar fi iaurtul grecesc . Aceste culturi vă pot stimula sistemul imunitar pentru a ajuta la lupta împotriva bolilor.

Te-ar mai interesa: Renunță la aceste alimente ca să înfometezi celule...

Încercați să obțineți iaurturi simple, mai degrabă decât cele care sunt aromate și încărcate cu zahăr. Puteți îndulci singur iaurtul simplu cu fructe sănătoase și un strop de miere .

Iaurtul poate fi, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina D

Încercați să selectați mărci fortificate cu această vitamină. Vitamina D ajută la reglarea sistemului imunitar și se crede că stimulează apărarea naturală a corpului nostru împotriva bolilor.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Ceaiul verde

Atât ceaiurile verzi, cât și cele negre sunt pline de flavonoide, un tip de antioxidant. În cazul în care ceaiul verde excelează într – adevăr este în nivelurile de epigallocatechin galat (EGCG), un alt antioxidant puternic. În studii , s-a demonstrat că EGCG îmbunătățește funcția imunitară. Procesul de fermentație prin care trece ceaiul negru distruge o mare parte din EGCG. Ceaiul verde, pe de altă parte, este aburit și nu fermentat, astfel încât EGCG este conservat.

Ceaiul verde este, de asemenea, o sursă bună de aminoacid L-teanină. Poate ajuta la producerea de compuși care luptă împotriva germenilor în celulele T.

Spanacul este plin de numeroși antioxidanți și beta caroten, care pot crește capacitatea sistemului nostru imunitar de luptă împotriva infecțiilor.

Similar cu broccoli, spanacul este cel mai sănătos atunci când este gătit cât mai puțin posibil, astfel încât să își păstreze nutrienții. Cu toate acestea, gătirea ușoară facilitează absorbția vitaminei A și permite eliberarea altor substanțe nutritive din acidul oxalic , un antinutrient.

Migdale

Când vine vorba de prevenirea și combaterea răcelilor, vitamina E tinde să treacă pe spatele vitaminei C. Cu toate acestea, acest antioxidant puternic este cheia unui sistem imunitar sănătos.

Este o vitamină solubilă în grăsimi, ceea ce înseamnă că necesită prezența grăsimii pentru a fi absorbită corect. Nucile, cum ar fi migdalele , sunt pline de vitamina și au, de asemenea, grăsimi sănătoase

Semințe de floarea soarelui, pline de nutrienți

Semințele de floarea soarelui sunt pline de nutrienți, inclusiv fosfor , magneziu și vitaminele B-6 și E.

Vitamina E este importantă în reglarea și menținerea funcției sistemului imunitar. Alte alimente cu cantități mari de vitamina E includ avocado și verdeață cu frunze închise .

Semințele de floarea soarelui sunt, de asemenea, incredibil de bogate în seleniu.  O varietate de studii , efectuate în mare parte pe animale, au analizat potențialul său de a combate infecțiile virale, cum ar fi gripa porcină (H1N1) .

Papaya. Un alt fruct plin de vitamina C

Papaya are și o enzimă digestivă numită papaină care are efecte antiinflamatorii.

Papaya are cantități decente de potasiu și magneziu, vitamine fiind benefice pentru sănătatea oamenilor generală.

Kiwi

La fel ca papaya, fructul kiwi este plin de nutrienți esențiali, inclusiv acid folic, potasiu, vitamina K și vitamina C.

Vitamina C stimulează celulele albe din sânge pentru a lupta împotriva infecțiilor, în timp ce ceilalți nutrienți din kiwi mențin restul corpului să funcționeze corect.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private