marți, iunie 6, 2023

În fiecare an, în lume sunt diagnosticate aproximativ 330 de milioane de cazuri noi de boli cu transmitere sexuală, iar în țara noastră numărul bărbaților care suferă de sifilis și gonoreea este de 10 ori mai mare decât în orice stat UE.

Câteva lucruri importante despre BTS:

–          monogamia scade considerabil posibilitatea de contaminare

–          orice contact sexual vaginal, oral sau anal neprotejat înseamnă expunerea la un risc foarte mare, deoarece și cea mai mică leziune bucală sau din regiunea genitală favorizează transmiterea bacteriilor

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

–          folosirea prezervativului nu elimină pericolul infectării, dar îl diminuează considerabil

–          BTS nu conferă imunitate, adică te poți îmbolnăvi de mai multe ori

–          , poți contacta aceeași infecție dacă nu te protejezi

–          O persoană infectată poate transmite boala fără să știe, deoarece în cazul unor BTS, primele semne vizibile apar după perioade lungi

–          Bolile venerice scad îngrijorător imunitatea organismului

–          Se pot transmite sau lua mai multe boli venerice deodată

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

–           

Simptomele și principalele BTS

Sifilisul. În primă fază, apar în zona genitală răni deschise, ca nişte coşuri nedureroase, tari şi roşiatice. Ele dispar în două-şase săptămâni, însă, după o săptămână sau chiar şase luni, apar erupţii, febră, dureri de cap, gât, pierderea apetitului, greaţă, vărsături. „Diagnosticul se pune prin examinarea secreţiilor din ulceraţie. Se tratează cu antibiotice”, spune dermatologul Oana Clătici

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Gonoreea (blenoragia). Gonoreea este o infecţie bacteriană extrem de contagioasă, care poate fi transmisă prin sex vaginal, anal sau oral. Netratată, poate duce la infertilitate. „La femei, primele simptome includ scurgeri vaginale sau rectale verzi sau galben-verzui şi o senzaţie de arsură şi mâncărimi la urinare, iar la bărbaţi, scurgeri de puroi din penis şi arsuri la urinare”, adaugă medicul. Există câteva teste care depistează bacteria, iar tratamentul se face cu antibiotice şi calmante pentru durere.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

Chlamydia. Chlamydia este o bacterie care se ia prin contact sexual şi provoacă infecţii genitale. De regulă, începe să dea semne când se agravează. Netratată, poate provoca infertilitate. „La femei se poate observa o secreţie abundentă din vagin şi durere la urinare, iar la bărbaţi, arsuri la urinare, secreţie albă şi tulbure din penis. Singura metodă de depistare este efectuarea unui test la ginecolog”, subliniază dermatologul.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Candidoza. Candidoza este cauzată de o ciupercă ce se multiplică dacă imunitatea scade. Femeile se confruntă cu iritaţii, mâncărimi, secreţie albă vâscoasă, înroşirea vulvei, durere în timpul contactului sexual şi la urinare, iar la bărbaţii, simptomele includ, de asemenea, iritaţii, mâncărimi, scurgeri din uretră şi dureri la urinare. Este depistată printr-un test de secreţii.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private