Sari la conținut

Cum se usucă hainele iarna. 6 trucuri geniale

Sursă FOTO: Unsplash

O sarcină banală precum punerea hainelor la uscat poate deveni o provocare atunci când afară plouă și frig. Este timpul să devii ingenioasă și să găsești formule ușoare și eficiente pentru a usca rufele iarna.

Cu aceste trucuri pentru iarnă, rufele tale se vor usca rapid și vremea rea ​​nu va fi un impediment pentru ca hainele tale să arate curate și uscate în cel mai scurt timp. Dacă nu aveți uscător acasă, luați notițe!

Cum se usucă hainele iarna

Adesea, zilele de iarnă ne oferă zile gri și umede. Lucrurile merg prost când bagi haine la spălat și trebuie să le pui la uscat. Nu te panica! Există câteva trucuri geniale pentru această problemă, potrivit WestWing.

Scurge bine hainele

În primul rând, este necesar să scurgi bine hainele odată ce acestea ies din mașina de spălat. Aceasta este o modalitate bună de a elimina cea mai mare parte a apei pe care o transportă și de a accelera astfel procesul de uscare. În loc să o facem manual, putem opta direct pentru opțiunea unei a doua centrifugare în mașina de spălat.

Folosiți congelatorul

Un truc care vă poate atrage atenția este folosirea congelatorului. Sună nebunesc, dar nu este. Congelatorul este un mijloc de uscare a anumitor articole de îmbrăcăminte și modalitatea este următoarea: mai întâi, punem haina într-o pungă de plastic și apoi o punem la congelator pentru câteva ore. Mai târziu trebuie doar să o scoți și să o călci.

Pune un dezumidificator

Cum să usuci hainele în timpul iernii. Uneori este imposibil ca hainele noastre să se usuce acasă, deoarece mediul este prea umed. Cu toate acestea, pentru a evita acest lucru trebuie să cumpărăm un dezumidificator. Pentru cei care nu stiu, functia principala a unui dezumidificator este de a reduce umiditatea relativa a aerului, si de asemenea mentine procentul de umiditate din mediu intr-un mod controlat si constant.

Foloseste caloriferul sau uscatorul de par

Caloriferul este grozav în multe situații, de exemplu, cu hainele mari. In acest caz, ce putem face este sa le punem pe un cuier langa un calorifer (nu ar trebui sa le punem niciodata direct deasupra caloriferului) pentru ca putin cate putin caldura sa ajunga la ele si sa le usuce.

În plus, cuierul este, de asemenea, un truc bun pentru a evita să fie nevoie să calci hainele mai târziu. In cazul articolelor vestimentare mici, putem opta pentru uscatorul de par.

Rulați haina într-un prosop

Un alt truc poate fi să rulezi haina într-un prosop pentru a încerca să îndepărtezi apa și umezeala. Pentru a face acest lucru, trebuie să întindem un prosop și să așezăm haina pe care vrem să o usucăm de la un capăt al prosopului. Apoi o rulăm cu presiune pentru a îndepărta toată umezeala.

Folosiți cicluri scurte de spălare

De asemenea, este important să folosiți cicluri scurte de spălare. Acest lucru se datorează faptului că la mașina de spălat cu ciclu scurt, centrifugare este mult mai rapidă. In acest fel apa se scurge mult mai usor din haine si, astfel, si uscarea va fi mai rapidă, scrie El Espanol.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel