marți, mai 30, 2023

Circulația deficitară a sângelui poate aduce probleme grave de sănătate. Aceasta poate avea multe cauze, dar este asociată în mod special cu un stil de viață nesănătos, sedentar. 

Adesea, circulația normală a sângelui este împiedicată de acumularea grăsimilor în interiorul vaselor de sânge, grăsimi nesănătoase care sunt cunoscute și sub denumitea de colesterol LDL.

Acumularea are la bază un stil de viață nesănătos, sedentar, iar alimentația este plină de produse intens procesate. bogate în grăsimi.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Remedii pentru stimularea circulației

Circulația sângelui poate fi îmbunătățită cu ajutorul unor remedii cunoscute în medicina alternativă pentru beneficiile lor.

Ține picioarele ridicate

Este indicat să îți acorzi câteva minute pentru a te relaxa după ziua lungă prin care ai trecut, mai ales dacă suferi de circulație deficitară. În timp ce te odihnești, poți încerca să-ți ridici picioarele puțin ca să-ți reactivezi circulația sanguină, scrie Doza de Sănătate.

Bea cafea

Oamenii care consumă cafea în cantități moderate (una sau două cești pe zi) în fiecare zi au șanse mai mici să se confrunte cu probleme legate de circulația proastă a sângelui. Acest fapt se datorează flavonoidelor aflate în compoziția cafelei, niște antioxidanți foarte puternici care elimină substanțele acumulate în artere.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Mănâncă iute

Ardeiul iute este bogat în capsaicină, o componentă ce are abilitatea să stimuleze și să activeze sistemul cardiovascular, ceea ce ajută la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol. În plus, acest ardei ne poate ajuta să prevenim apariția aterosclerozei, ce presupune întărirea arterelor și cauzează probleme la nivelul întregului sistem circulator. Astfel, ardeiul iute îți pune sângele în mișcare și este unul dintre cele mai bune alimente pentru stimularea circulației.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Fii activ

Sedentarismul este un factor decisiv când vine vorba despre sistemul circulator. Lipsa exercițiilor fizice pot înfunda arterele și duc la o circulație deficitară. Astfel, este recomandat să faci mișcare zilnic, cel puțin jumătate de oră. De asemenea, nu este necesar să faci un sport de performanță. Poți face o plimbare, poți alerga, poți grădinări sau chiar dansa.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private