Sari la conținut

Cum te poți vaccina fără programare în platformă și ce criterii trebuie să îndeplinești?

A treia etapă a campaniei de vaccinare se concentrează pe vaccinarea populației în masă. Acest lucru înseamnă că se vor putea vaccina toate persoanele care își doresc să se imunizeze, indiferent de categoria din care fac parte. De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, susține că unele persoane se vor putea vaccina fără programare în platforma oficială, în anumite circumstanțe.

Primele două etape ale campaniei de vaccinare s-au concentrat pe imunizarea persoanelor care fac parte din categorii de risc și categorii esențiale, mult mai vulnerabile în fața infectării cu noul coronavirus. În a treia etapă, însă, se pot vaccina toate persoanele, la nivel național.

De asemenea, medicii de familie vor putea programa persoanele pe care le au în evidență, fără programare în platforma oficială.

Cum te poți vaccina fără programare în platforma oficială?

„Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa”, explică medicul Valeriu Gheorghiță, potrivit Digi24.

Imunizarea cu vaccinul Johnson&Johnson poate facilita demersul campaniei de vaccinare, fiind recomandat pentru toate persoanele de peste 18 ani.

„Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se pretează mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau în centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau în localități din mediul rural”, adaugă medicul.

De asemenea, acesta susține că până la sfârșitul verii este posibil să atingem imunitatea colectivă, în ciuda reticențelor în fața vaccinurilor anti-COVID.

„E o situație pe care o anticipam. Până la un anumit punct, oamenii vin în centrele de vaccinare. După un anumit punct, oamenii nu se mai deplasează, pentru că se vaccinează procentul de persoane care își doreau foarte tare vaccinul, rămân ulterior cei care nu sunt convinși și cei care ar vrea, dar nu pot să ajungă. Și atunci preferă să aștepte sau pur și simplu renunță”, susține coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel