Sari la conținut

Cum tratăm recelile din timpul verii? Care este diferența dintre răceala de iarnă și cea de vară?

raceala
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ce este o răceală de vară?  O răceală de vară este pur și simplu o răceală comună pe care o faceți în timpul verii. Unii oameni pot crede că poți răci doar iarna. Alții ar putea, de asemenea, să confunde o răceală de vară cu alte probleme, cum ar fi alergiile. Contrar credinței populare, nu trebuie să fie frig afară pentru a răci.

Dacă răcești vara, va fi exact ca și când răcești iarna. Chiar dacă afară este cald, rinovirusul care provoacă răceli obișnuite se poate răspândi și infecta oamenii la fel de ușor.

Medicul Adina Alberts explică în cele ce urmează cum putem preveni o răceală de vară.

„Se întâmplă uneori să răcim în plină vară. Diferența cu răceala din sezonul rece este ca răceala de vară durează puțin, simptomele sunt puține și de intensitate cel mult medie.

Factori favorizanți:

-consum exagerat de băuturi reci, înghețată;
– băi prelungite în piscine;
– transpirație abundentă în curenți de aer;
– trecerea bruscă de la temperaturi crescute la temperaturi scăzute;
– oboseala;
– stresul.

Cauze: diverse virusuri, de la rinovirusuri la enterovirusuri, care dau patologii ce pot debuta cu aceleași simptome.

Cum ne ferim:

– spălat frecvent pe mâini,
– petrecut cât mai mult timp la temperaturi medii conforme cu anotimpul călduros,
– consum de alimente doar din surse de încredere și foarte proaspete,
– consum de fructe și legume crude în cantități mari,
– mișcare fizică zilnică fără exagerări, în perioadele zilei când temperatura este moderată.

Recomandări:

➡️Stați la soare dimineața până în ora 11. Se sintetizează vitamina D3 pentru tot anul. Pielea va fabrica în acest mod cea mai prețioasă și curată vitamina D3 posibilă.
➡️Beți multă apă. Hidratați-vă corect mereu!
➡️Renunțați la carne și produse pe bază de carne în zilele toride. Consumați lactate fermentate cât mai multe!
➡️Renunțați la prăjeli. Alegeți să vă preparați alimentele prin fierbere sau coacere la cuptor!
➡️Și nu uitați să consumați zilnic câte un ceai de pelin dulce”, a explicat medicul Adina Alberrs într-o postare pe rețelele sociale.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel