Sari la conținut

Cum trebuie să bei apă pentru a slăbi? 6 metode utile pentru a scăpa repede de kilogramele în plus!

apa

Multe studii susțin teoria conform căreia apa potabilă este benefică pentru pierderea în greutate. De asemenea, hidratarea este esențială pentru mulți factori care joacă un rol în pierderea în greutate, inclusiv digestia și funcția musculară.

Cu toate acestea, comunitatea medicală nu este încă sigură cu privire la influența consumului de apă asupra pierderii în greutate.

În acest articol, aflați șase motive pentru care apa potabilă poate ajuta o persoană să slăbească. De asemenea, ne uităm la câtă apă ar trebui să bea o persoană în fiecare zi.

Șase motive pentru care apa potabilă te pot ajuta să slăbești

Cercetătorii nu sunt încă siguri de ce consumul de apă mai mare ajută o persoană să piardă în greutate, dar multe studii arată o corelație pozitivă între consumul crescut de apă și pierderea în greutate.

Mai jos sunt șase motive pentru care apa poate ajuta la pierderea în greutate.

Citeste si:

1. Apa este un inhibitor natural al apetitului

Când stomacul simte că este plin, trimite semnale către creier pentru a nu mai mânca. Apa poate ajuta la ocuparea spațiului în stomac, ducând la o senzație de plenitudine și reducând foamea.

O persoană poate crede, de asemenea, că îi este foame atunci când este de fapt sete. Consumul unui pahar cu apă înainte de a lua ceva de mâncare poate ajuta la reducerea gustărilor inutile.

2. Apa crește capacitatea de ardere a caloriilor

Unele cercetări indică faptul că apa potabilă poate ajuta la arderea caloriilor.

De asemenea, apa poate crește temporar cheltuielile energetice de repaus ale corpului sau numărul de calorii arse în timp ce se odihnesc.

Consumul de apă rece poate îmbunătăți și mai mult beneficiile apei de a arde calorii, deoarece corpul cheltuiește energie sau calorii, încălzind apa pentru digestie.

3. Apa ajută la îndepărtarea deșeurilor din corp

Când corpul este deshidratat, nu poate îndepărta corect deșeurile ca urină sau fecale.

Apa ajută rinichii să filtreze toxinele și deșeurile, în timp ce organul reține substanțele nutritive și electroliții esențiali. Când corpul este deshidratat, rinichii rețin lichidul.

Deshidratarea poate duce, de asemenea, la scaune dure sau noduroase și la constipație. Apa menține deșeurile în mișcare prin înmuierea sau slăbirea scaunelor întărite.

De asemenea, apa ajută organismul să se refacă după probleme digestive, cum ar fi diareea și indigestia.

Atunci când deșeurile se acumulează în corp, oamenii se pot simți balonați, umflați și obosiți. Balonarea poate adăuga centimetri în talia unei persoane.

4. Apa potabilă poate reduce aportul total de calorii lichide

Este ușor să acumulezi calorii lichide consumând sucuri acidulate, cafea sau ceai îndulcit.

Majoritatea oamenilor ignoră, de asemenea, câte calorii consumă în băuturi sportive sau băuturi alcoolice.

Înlocuirea zilnică a câtorva băuturi bogate în calorii în fiecare zi cu apă sau alte băuturi fără calorii, cum ar fi ceaiul de plante, poate avea beneficii de scădere în greutate pe termen lung.

5. Apa este necesară pentru arderea grăsimilor

Fără apă, organismul nu poate metaboliza în mod corespunzător grăsimile sau carbohidrații depozitați.

Procesul de metabolizare a grăsimilor se numește lipoliză. Primul pas al acestui proces este hidroliza, care apare atunci când moleculele de apă interacționează cu trigliceridele (grăsimile) pentru a crea glicerol și acizi grași.

Consumul de apă suficientă este esențial pentru arderea grăsimilor din alimente și băuturi, precum și a grăsimilor stocate.

6. Apa ajută la antrenamente și exerciții fizice

Una dintre cele mai importante componente ale oricărui plan de slăbire este exercițiul fizic.

Apa ajută mușchii, țesuturile conjunctive și articulațiile să se miște corect. De asemenea, ajută plămânii, inima și alte organe să funcționeze eficient, deoarece cresc activitatea în timpul exercițiului.

A fi hidratat reduce riscul apariției unor lucruri care pot împiedica un antrenament bun, precum crampe musculare și oboseală.

Beți întotdeauna apă înainte, în timpul și după exerciții pentru a evita deshidratarea.

Câtă apă trebuie să beți?

Nu există recomandări standard pentru cantitatea de apă de băut. Unii oameni necesită mai multă sau mai puțină apă, în funcție de o varietate de factori, inclusiv:

  • nivelul de activitate
  • vârstă
  • marimea corpului
  • temperatura
  • umiditate
  • expunere solară
  • stare de sănătate

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.