Sari la conținut

Un nou studiu scoate la iveală efectul exercițiilor fizice asupra riscului de deces provocat de covid-19

Efectul exercițiilor fizice

Pentru a vă îmbunătăți capacitatea de respirație sunt necesare treizeci de minute pe zi, cinci zile pe săptămână sau 150 de minute pe săptămână de exerciții fizice.

Un exercițiu fizic regulat reduce șansele  unei persoane de a muri de boli infecțioase, cum ar fi COVID-19, cu mai mult de o treime și  cu 31% mai puține șanse să contacteze virusul, a constatat un studiu major, conform Sky News.

Primul studiu din lume referitor la legătura dintre exercițiu și imunitatea COVID-19 a sugerat că oamenii trebuie să facă 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână sau 150 de minute pe săptămână de exerciții fizice, ceea ce îi face să respire mai bine.

Activitățile recomandate includ mersul pe jos, alergarea, ciclismul și exercițiile de întărire a musculaturii.

Citeste si:

O astfel de activitate fizică poate face, de asemenea, vaccinurile cu până la 40% mai eficiente, a declarat o echipă internațională de cercetători, condusă de Glasgow Caledonian University (GCU).

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că „o rutină a exercițiilor fizice poate duce la o scădere cu 31% a riscului de boli infecțioase, cum ar fi COVID-19, o scădere cu 37% a riscului de deces ca o consecință a bolilor infecțioase, cum ar fi COVID-19 și o creștere a eficacității vaccinării împotriva bolilor virale, cum ar fi COVID-19 „.

Exercițiile fizice regulate măresc imunitatea la boli infecțioase

Liderul proiectului, profesor de dinamica comportamentului în sănătate, Sebastien Chastin, a declarat: Am constatat că exercițiile fizice regulate măresc imunitatea la boli infecțioase cu 31% și cresc numărul de celule din organism aflate în prima linie de apărare”.

Cercetarea „extrem de semnificativă” ar putea ajuta la reducerea numărului de persoane care contractează COVID-19 și mor din cauza acesteia ”.

Este, a spus el, „prima piesă de cercetare care demonstrează că activitatea fizică regulată te protejează împotriva bolilor infecțioase”.

„Mesajul clar este să rămâneți activ – nu numai că este bun pentru sănătatea mentală și generală, dar avem acum dovada că este bun și pentru a vă spori imunitatea”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.