duminică, martie 26, 2023

Doina Azoicăi este președinta Societății Române de Epidemiologie și ne vorbește despre evoluția pandemiei în țara noastră, dar și cum va fi afectat sezonul estival acum că am intrat în cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

În viziunea domniei sale, vom scăpa în totalitate de pandemie în 2022, însă vom începe să resimțim o aplanare a pandemiei începând cu această vară.

Te-ar mai interesa: Cele mai intuitive zodii din horoscop. Numerolog: ...

Cel de-al treilea val al pandemiei, mai slab decât al doilea

„Premisele pentru un nou val există, dat fiind că în multe ţări europene avem în continuare o creştere a numărului de cazuri. În ultimele două săptămâni s-a remarcat o scădere în circa 20 de ţări sau menţinerea pe un platou, dar cu niveluri înalte. Pe de altă parte, ar fi vreo nouă ţări în care există o tendinţă de creştere. Este prognozat acest viitor val trei pentru că există o ciclicitate a manifestării infecţiei acesteia, plus că avem o circulaţie a tulpinii din Marea Britanie şi din ce în ce mai mult şi a celei sud-africane”, spune Azoicăi, conform Adevărul.ro.

Te-ar mai interesa: Cum faci cea mai sănătoasă, ieftină și simplă sala...

Doina Azoicăi spune că principalul atu în lupta cu COVID-19 este vaccinul.

„Chiar dacă va fi un val trei, nu e de aşteptat să fie la nivelul valului doi, care a fost de un nivel foarte crescut. Deja în multe ţări o bună parte din populaţie a fost vaccinată, mai ales în ţările care au avut campanii bune, iar aici trebuie amintită şi lăudată România, pentru că s-a făcut ceea ce nu au făcut multe ţări civilizate şi cu un sistem de sănătate mult mai bine pus la punct. Deci pe de o parte nu mai este vorba de o populaţie total naivă, expusă la infecţie, iar pe de altă parte e nevoie de o creştere a numărului de teste, ceea ce din păcate nu se face în România. Şi, al treilea lucru, e important că populaţia trebuie să înţeleagă că şi vaccinată fiind trebuie să respecte în continuare măsurile de protecţie”, punctează expertul.

Te-ar mai interesa: Horoscop: Previziunile Cameliei Pătrașcanu. „Avem ...

Pandemia va fi învinsă în totalitate, poate doar în 2022

„Nu cred că putem vorbi de revenirea totală la normalitate până la finele verii. Noi care am avut o campanie bună de vaccinare nu am ajuns decât la un milion de persoane vaccinate din 20 de milioane.  Până ajungem ca 70% din populaţie să fie vaccinată nu putem spera să ajungem la o normalitate. E adevărat că vaccinurile şi temperaturile ridicate vor duce la scăderea circulaţiei virusului, iar începând din vară vom avea o situaţie de relaxare controlată. Dar încă nici atunci pandemia nu va fi învinsă în totalitate, poate doar în 2022”, atenţionează preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

Te-ar mai interesa: Situație CRITICĂ în Vaslui. Șapte comune din judeţ...

Vara anului 2021

„Probabil că 2021 va fi tot un an cu valuri, dar mai puţin intense. Putem să sperăm însă ca din 2022 să intrăm în normalitate. Deja anumite companii au anunţat probabilitate să fie nevoie de un rapel la cei vaccinaţi după alte şase luni cu vaccinuri adaptate pentru posibile alte tulpini care ar putea să apară. În acest fel vom avea vaccinuri eficiente, iar treptat vom ajunge să controlăm tot mai bine şi să stingem această pandemie”, a încheiat Azoicăi.

Te-ar mai interesa: Planta care reduce inflamația varicelor. Lidia Fec...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private