Sari la conținut

Cum vor arăta sărbătorile de iarnă? Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: „Luna decembrie va fi caracterizată de …”

Potrivit ultimelor raportari oferite de Grupul de Comunicare Strategică, se poate observa o scădere a numărului de cazuri de  infectări, dar și a pacienților care ajung în ATI. Deși pare o veste îmbucurătoare, cadrele medicale trag un semnal de alarmă. Începând cu luna ianuarie ne-am putea confrunta cu o nouă creștere a numărului de pacienți infectați, dar și cu debutul valului cinci pandemic.

„De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri Covid cu forme medii spre severe. Numărul de cazuri critice, deşi este în scădere, se menţine la un nivel semnificativ. Îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze. Spitalul de Boli Infecţioase rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregătim din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor”, a declarat medicul Florin Roşu potrivit Ziarului de Iași.

Acesta a adăugat că, deocamdată, este prematură avansarea unei date certe când unitatea medicială va trata şi pacienţi de alte patologii infecţioase.

„Este greu de spus acum. Întâi vor începe să treacă la normal spitalele suport-Covid, apoi, vom intra şi noi. Noi sperăm ca acest moment să vină cât mai repede”. Potrivit managerului spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, pandemia nu va crea mari probleme până după sărbătorile de iarnă. „Luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri.

Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic. Dar, după jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri să crească din nou”, a adăugat medicul Florin Roşu.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: