miercuri, octombrie 20, 2021
Cura alcalină. Specialiştii recomandă ca, în sezonul de tranziţie, să adăugăm în meniul nostru zilnic alimente de natură alcalină, pentru a ne îmbunătăţi sistemul imunitar.
“Ideal ar fi ca dieta

alcalină să o adoptăm ca stil de viaţă pentru măcar o săptămână pe lună, cu atât mai mult cu cât beneficiile ei sunt incomensurabile, sau cel puţin, să creştem până la 75% hrană de natură alcalină în meniul nostru obişnuit.

Dieta alcalină aduce mai multă energie, fenomen cunoscut chiar şi de către copii în cazul bateriilor alcaline ce dureaza mai mult… La fel şi corpul uman, al cărui pH se echilibrează, duce la o energizare optimă, la eliminarea toxinelor şi, treptat, la eliminarea diferitelor afecţiuni”, declară Dana Ţupa.

Ce presupune cura alcalină

În opinia specialistului, o dietă alcalină exclude în principal, hrana care are în conţinut: zahăr – natural sau nu (inclusiv fructoza), glutenul şi făinoasele în general, carnea, lactatele, alcoolul, cafeaua – sau, cu alte cuvinte, cam 90% din ceea ce consumă un om obişnuit. “
”Recomandat ar fi să mâncăm tot ceea ce este verde: salate, germeni ai diferitelor plante, seminţe, legume fierte sau crude, sucuri de legume, pudră de orz, ovaz si grau verde, alfalfa, spirulină, chlorella, lămâi şi grapefruit-ul care nu este dulce”, conchide Dana Ţupa, profesor de yoga acreditat

internațional şi fondatorul PURNA Yoga Academy – prima şcoală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance International USA (cel mai cunoscut for internaţional în domeniu).

Alimente alcaline

Dieta alcalina:
• Legume (ridichi, dovleac, cartofi noi, salata verde, patrunjel, usturoi, vinete, conopida, busuioc, coriandru, andive, varza, mazare,chilli, asparagus etc)
• Fructe ( avocado, lamaie, nuca de cocos proaspata, grepfrut etc )
• Cereale si leguminoase (stir, mei, linte, soia, Kamut, orez brun, fasole etc)
• Seminte (migdale, seminte de in, de susan, de floarea soarelui,cocos etc)
• Ulei

(de in, de avocado, de cocos etc)
• Germeni (de soia, de ridiche,de broccoli, de Quinoa, etc)
• Verdeata (mladite de grau,de orz,ovaz, pir tarator, coada calului etc)
• Paine (paine cu germeni, lipie cu drojdie etc)
• Ceaiuri (negru, alb, verde)

Ultimele stiri