Ingredientul banal care face minuni pentru sănătate. E plin de vitamine, regenerează ficatul, combate guta și menține rinichii sănătoși

Cura cu pătrunjel. Unul dintre cele mai apreciate zarzavaturi, pătrunjelul nu are numai rolul de a da savoare mâncării, ci are şi efecte extraordinare asupra sănătăţii noastre. El conţine flavonoide, minerale, provitamina A, complexul vitaminic B și mai multă vitamina C decât o lămâie.  Pătrunjelul mai conţine apiol, alte vitamine (B, E), calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, sulf, iod, precum şi un aminoacid numit histidină, ce stopează dezvoltarea tumorilor. De asemenea, pătrunjelul ajută la buna funcţionare a ficatului, splinei, sistemelor endocrin şi digestiv, fiind un puternic fortifiant al imunităţii.

Puţină lume cunoaşte faptul că pătrunjelul este un remediu extraordinar pentru îmbunătăţirea digestiei şi pentru eliminarea toxinelor. Enzimele conţinute de rădăcina pătrunjelului sunt de un real ajutor persoanelor care au probleme cu splina, dar şi obezilor, celor care suferă de diaree, anorexie sau oboseală. Nu în ultimul rând, banalul pătrunjel este extrem de eficient în refacerea ficatului, întărirea unghiilor fragile sau în fortifierea anemicilor. Totodată, el îmbunătăţeşte nivelul estrogenilor la femei şi are rol benefic în buna funcţionare a uterului.

Cura cu pătrunjel ajută pacienţii diagnosticaţi cu gută

Efectele miraculoase ale pătrunjelului îşi spun cuvântul şi în rândul celor care suferă de depresie, rezultatele făcându-şi apariţia uimitor de repede. „Zarzavatul-minune”, bogat în clorofilă, are şi rol antibacterian, oprind răspândirea bacteriilor în organism. Tot el poate rezolva rapid şi problema sinuzitei. Deşi nu poate fi considerat un tratament în inflamarea rinichilor, pătrunjelul împiedică absorbţia sării şi ajută la eliminarea reziduurilor din ţesutul renal. Persoanelor care suferă de oboseală cronică, retenţie de apă, dar şi gută li se recomandă de asemenea consumul de pătrunjel.

Pătrunjelul poate fi folosit ca medicament în cazuri de cistită, fiind grabnic ajutător şi celor suferinzi de boli ale plămânilor. Combinaţia calciu-flor conţinută de pătrunjel creează totodată o peliculă protectoare foarte puternică la suprafaţa dinţilor şi a oaselor, prevenind eventuale probleme ale cavităţii bucale. Pătrunjelul împiedică uscarea conjunctivei şi a corneei, favorizează creşterea transpiraţiei, este un regenerator capilar de excepţie, bun vermifug, neutralizează efectele nocive ale tutunului şi alcoolului şi ajută la eliminarea celulitei.

Cură miraculoasă de două săptămâni

Timp de două, trei săptămâni consumaţi în fiecare zi câte o mână de pătrunjel proaspăt. În cazul digestiei leneşe, beţi zilnic câte trei căni cu ceai de pătrunjel, pe care îl puteţi procura de la orice plafar. Excelentă este şi salata de pătrunjel, ce se prepară în felul următor: se taie foarte bine o legătură de pătrunjel proaspăt, la care se adaugă puţin ulei de măsline, zeama unei lămâi, puţin usturoi strivit, seminţe de dovleac sau de susan. Se ţine o cură de două săptămâni, iar efectele vor începe să apară după primele zile.

De un real ajutor este şi sucul de pătrunjel, obţinut prin zdrobirea cu storcătorul electric. Fiind foarte puternic, sucul de pătrunjel se consumă timp de două săptămâni în cantităţi mici, altfel poate produce tulburări ale sistemului nervos. Efectele cele mai puternice se obţin amestecând suc de pătrunjel cu suc de ţelină sau de morcov. Curele cu pătrunjel sunt contraindicate femeilor însărcinate şi celor care alăptează.

Recent Posts

Pensie de peste 6000 de lei după 35 de ani de muncă pentru acești pensionari

Unii pensionari cu 35 de ani de muncă vor primi o pensie recalculată în valoare…

o oră ago

Furia are un efect devastator asupra sănătății. Află ce boli riști chiar și după un acces scurt de furie

Furia nu îți strică doar starea de spirit, nu îți afectează doar relațiile sau te…

2 ore ago

Marțea Albă: nu face acest lucru în a treia zi de Paște, că o să ai ghinion tot anul!

A treia zi de Paște sau Marțea Albă este extrem de importantă și are câteva…

2 ore ago

Câte ouă poți mânca pe zi în siguranță și cum poți ajunge la intoxicație

Câte ouă poți mânca pe zi. Numărul de ouă pe care îi poți consuma în…

3 ore ago

Avertismentul cercetătorilor: Poți muri dacă adormi cu televizorul deschis

Știai că poți muri dacă adormi cu televizorul deschis? Legătura dintre deces și obiceiul de…

3 ore ago

Ce este jurământul lui Hipocrate. Semnificații actuale în practica medicală

Jurământul lui Hipocrate este un pilon al eticii medicale, o declarație solemnă a valorilor și…

3 ore ago

Citeste si: