miercuri, iunie 29, 2022

Cura cu anghinare. Anghinarea are numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta legumă sănătoase și gustoasă te ajută să slăbești ușor, datorită proprietăților sale diuretice și de ardere a grăsimilor.

Dacă vrei să slăbești nu încerca dietele restrictive și cele sărace în proteine deoarece sunt cele mai periculoase. Încearcă în schimb să ai alimentație echilibrată care să îți asigure necesarul de nutrienți.

Te-ar mai interesa: Ce semne prevestesc un atac cerebral și cu o lună ...

Anghinarea, pe lângă faptul că ajută la slăbit, este și o sursă importantă de vitamina B, fier, magneziu, aminoacizi, flavonoide, fosfor și potasiu.

Cura de 10 zile cu anghinare. Cum te poate ajuta să slăbești?

artichoke3

Deși, anghinarea ajută la slăbit, trebuie să știi că nu există un produs-minune care te ajută să slăbești peste noapte. Exista însă alimente care pot facilita procesul de slăbire dar numai dacă ai voință și îți modifici stilul de viață.
Anghinare este o legumă cu proprietati speciale care te ajută în multe feluri. De exemplu, datorită conținutului de inulină, un carbohidrat care se metabolizeaza lent în organism și care este foarte bun pentru diabetici.
Anghinarea este bogată în fibre care ajută la scaderea glicemiei și la scăderea nivelului de colesterol. Fibrele combat, de asemenea, și constipația.
Un alt element important pe care îl conține anghinarea este cynarina, o substanță uimitoare, care stimulează secreția de bilă, arde grăsimea și are efect diuretic care combate retenția de lichide.
De asemenea, este important de notat că anghinarea are mai puțin de 1% grăsime și o cantitate foarte mică de calorii (22 calorii la 100 de grame).
Deci anghinarea ajută la slăbit datorită a trei factori: nivelul scăzut de calorii, efectul diuretic și capacitatea sa de a arde grăsimea.

Te-ar mai interesa: Indemnizație de 16.000 de lei pentru personalul me...

Ce alte beneficii are?

artichoke-foodiesathome

  • Sprijină și regenearează ficatul
  • Stimulează digestia și arderea grăsimilor
  • Este un bun detoxifiant, curăță intestinele, ficaul și rinichii
  • Scade nivelul de colesterol rău din sânge
  • Are proprietăți depurative și diuretice, fiind un aliat perfect pentru rinichi
  • Combate bolile coronariene precum ateroscleroza

Cum se prepară apa de anghinare?

artichoke-water

Dieta constă în consumarea apei de anghinare de trei ori pe zi, 10 zile pe lună, timp de trei luni. Pe lângă faptul că vei slăbi, îți vei detoxifia întreg organismul. În cele 10 zile în care ții cura, vei evita alimentele procesate, grăsimile, zahărul și vei consuma multe fructe și legume.

Cum prepari apa de anghinare:

Mai întâi se curăță anghinarea astfel:

Desprindem anghinarea de tulpină și îi curățăm primul strat de frunze după care tăiem 1 cm din vârfuri. Despicăm anghinarea pe lungime și îi curățăm miezul care se prezintă sub formă de puf. Punem imediat anghinarea într-un vas cu apă rece și lămâie.

Te-ar mai interesa: Amenințări cu bombă la un spital din Transilvania....

Apoi se pune la fiert într-un litru și jumătate de apă clocotită și o lași aproximativ 20 de minute, până devine moale.

Apa în care a fiert o vei bea pe tot parcursul zilei, împreună cu puțină zeamă de lămâie. Iar anghinarea o poți mânca împreună cu puțin ulei de măsline, sare și oțet.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private