Sari la conținut

Cura de slăbire a lui Mihai Dedu care s-a dovedit a fi de fapt granița dintre viață și moarte. „Doctorul mi-a spus că nu apuc 6 luni”

Mihai Dedu
Sursă foto: BZI
Mihai Dedu la un pas de moarte

Cunoscutul prezentator Mihai Dedu, a fost recent invitat în podcastul lui Cătălin Măruță, unde a dezvăluit o experiență traumatică din viața sa. Aceasta s-a zbătut între viață și moarte din cauza obezității.

În vârstă de 56 de ani și tată al unui băiat, Mihai Dedu a fost sportiv de performanță. Are 15.000 de kilometri alergați, după cum singur recunoaște, el fiind în trecut de 5 ori campion național la atletism. Dar stilul de viață și neglijența l-au dus în punctul în care a luat mult în greutate. Dacă în urmă cu peste 20 de ani, când ajunsese la 139 de kilograme, a slăbit ușor, nu la fel s-a întâmplat acum, la vârsta a doua, când, cu greu, a luat aceeași decizie.

Adrian Sârbu: „Mă, tu ai căzut în oala cu sarmale?”

În ’98, când avea 64-66 la costum, a slăbit cu salate, fructe și foarte multă mișcare. Își amintește că se temea că-și va pierde jobul. De altfel, mai în glumă, mai în serios, Adrian Sârbu chiar i-a spus: „Mă, tu ai căzut în oala cu sarmale?”

„Eram puternic, ca un buffalo, eram împăcat cu mine, cum arătam”, își amintește el. Chiar și așa, s-a pus pe slăbit.

30-40 de minute de alergare pe zi și, la puțin peste un an distanță, în 2000, ajunsese deja la 91 de kilograme. Dar era tânăr. Dar anii au trecut și a ajuns să se confrunte cu aceeași problemă. Numai că lucrurile nu au mai fost la fel de simple de această dată, recunoaște el.

„Mi se părea că sunt extrem de bine, eram puternic, îți dai seama, din punctul meu de vedere eram împăcat cu mine, dar ceilalți îmi spuneau, eu eram deja pe post, eram la sport. Am avut un moment de panică, mă gândeam că pot fi concediat, deși aveam vreo 5 ani, fiind de la început acolo. Era pe bună dreptate și am început ușor”, a declarat Mihai Dedu, în cadrul podcast-ului Acasă la Măruță.

Cu timpul, a devenit conștient de gravitatea situației și de riscurile pentru sănătatea sa. Greutatea sa excesivă i-a cauzat afecțiuni periculoase precum tensiune arterială ridicată și probleme cardiace. Ignorând inițial semnalele, Mihai Dedu a început un regim drastic de slăbire, care a dus la apariția unor probleme de sănătate și la consultarea medicului.

Pe interior eram rupt, și pe partea cardiovasculară, și cu tensiunea, pancreas

„Am fumat destul de mult, cu Florin Busuioc fumam și 20 de țigări dimineață. Odată am zis gata, au trecut 13 ani de atunci. După ce am început procesul de slăbire am zis gata, la puțin timp am început să mă simt și slăbit și rău, am pus totul pe seama faptului că e normal, că nu mâncam. Așa m-am chinuit cam două săptămâni.

Ajungând la medic, după acest timp, și bine că am ajuns, pentru că altfel nu am mai fi stat de vorbă. N-aș mai fi existat, am găsit niște afecțiuni. Pe interior eram rupt, și pe partea cardiovasculară, și cu tensiunea, pancreas, ficatul care din cauza grăsimii abdominale, nu se vedea la ecografie. Eu în 30 de zile nu slăbisem un gram, apoi a venit ziua și kilogramul”, a mai spus Mihai Dedu.

Mihai Dedu: doctorul  mi-a spus că nu apuc 6 luni

După primele 30 de zile de dietă cruntă nu dăduse jos niciun gram, deși făcea foamea, însă apoi a venit reversul. A slăbit 25 de kilograme în mai puțin de 2 luni. Norocul lui a fost că a mers la medic, să-și facă analizele.

„Am fost, am facut colonoscopie, dacă nu mergeam, dezvoltam un soi de mic cancer. Eu eram deja diabetic. Aveam diabet de tip 2 și eu nici nu știam. Mie doctorul acela mi-a spus că nu apuc 6 luni. Toți îmi spuneau, dar cum să nu vii atâta timp?”, își amintește prezentatorul.

Atunci a fost momentul în care s-a gândit la moarte, amintindu-și cum Adriana, soția, și Matei, fiul, plângeau pe la colțuri, ca el să nu-i vadă. La un moment dat chiar și-a luat băiatul deoparte și a discutat cu el despre potențiala sa moarte.

Practic, momentul în care s-a dus la spital l-a salvat. Semnale existau, recunoaște singur, dar le-a ignorat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel