Sari la conținut

Dan Capatos, la un pas de moarte. „Mi s-a strâmbat gura. Nu îmi mai simțeam mâna”. Incredibil ce l-a salvat, de fapt

Dan Capatos
Sursa foto: antena1.ro
Dan Capatos, dezvaluiri despre AVC-ul sufferit

Dan Capatos, la un pas de moarte. Prezent în podcastul lui Teo Trandafir, „Gând la Gând Cu Teo”, Dan Capatos a făcut despre unul dintre momentele de cumpănă ale vieții sale.

Întâmplarea a avut loc în urmă cu câțiva ani, când capatos se afla, împreună cu familia sa, în Italia, pentru a petrece un weekend la mare. Pe drum, însă, jurnalistul a făcut un puseu de tensiune, urmat de un AVC.

Dan Capatos, la un pas de moarte. „Mi s-a strâmbat gura. Nu îmi mai simțeam mâna”

 „A fost episodul ăsta, care m-a speriat crunt. Ne duceam într-un weekend la finii noștri în Italia, la mare. Practic, o pastilă pe care o am tot timpul după mine. Știu când fac puseu din ăsta de tensiune, nu mai văd bine, începe să îmi clipească imaginea și am un rău din ăsta general. Bag repede o pastilă.

N-a trecut. Am băgat-o și pe a doua, n-a trecut nici după a doua. Am zis că e groasă. M-am dus acolo, am întrebat dacă au un spital, ceva, mi-au dat a treia pastilă. M-am liniștit până la urmă. De acolo mai aveam de mers două ore și jumătate cu mașina spre locul unde trebuia să ajungem”, a povestit Dan Capatos.

Abia în momentul în care simptomele s-au accentuat, prezentatorul și-a dat seama că a suferit un accident vascular cerebral.

„Venise finul meu să ne ia și, în mașină, stăteam așa, mă uitam pe geam și nu știam unde mi-e telefonul. Telefonul era în mâna stângă. Când m-am întors la Monica să o întreb unde mi-e telefonul, mi s-a strâmbat gura. Eu nu-mi dădeam seama. Ea s-a albit la față.

Nu îmi simțeam mâna. După mă întrebam de ce nu simt. Spuneam că nu îmi simt mâna, dar eu nu mă vedeam la față. După aceea mi-am dat seama.

Eu am crezut că îmi trecuse, dar de fapt nu îmi trecuse. Am ajuns acolo la un spital nasol. Mi-au dat numărul 47, dar stăteai la rând, nu conta urgența. Stăteam la rând și era pe la numărul 20. Eu având 47, m-am gândit că mă strâmb de tot acolo”, a spus Dan Capatos în podcastul lui Teo Trandafir.

„Faptul că vasele erau pregătite pentru presiune a făcut să rezist”

Faptul că Dan Capatos este hipertensiv de mic s-a dovedit a fi salvator. „Vasele erau pregătite pentru presiune”, a explicat prezentatorul emisiunii „Xtra Night Show”.

„L-am sunat pe profesorul Bejinariu, cel mai tare neurolog din America. I-am explicat și a zis să încercăm să îmi facă măcar un CT. M-am dus și mi-a făcut un EKG. Nu avea nicio legătură EKG-ul. Îmi revenisem, mă îndreptasem. L-am sunat și i-am spus că sunt bine.

M-am întors în țară, mi-a făcut CT-ul și într-adevăr, e un punct în care se vede. Avantajul a fost că nu a plesnit nimic și că sunt hipertensiv de mic, pentru că vasele erau pregătite. Faptul că vasele erau pregătite pentru presiune a făcut să rezist. Luni m-am dus la emisiune, ce să fac? Și de atunci mă tot duc, ușor, ușor”, a mai spus Dan Capatos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel