Sari la conținut

Data la care vor intra pensiilie în luna iunie. Românii care vor primi și mai mulți bani

pensie
Sursă foto: Biz
recalcularea pensiei

Pentru a asigura un sentiment de liniște pentru sărbătorile de Paște, plata pensiilor pentru luna mai 2024 a fost efectuată înainte de termen. Cu toate acestea, începând cu luna iunie, se va relua calendarul obișnuit de plată, ceea ce înseamnă că pensionarii vor trebui să se descurce o perioadă mai lungă de timp cu fondurile din pensia lunii precedente.

Când intră pe card pensiile în luna iunie 2024

În aceste condiții, Casa Națională de Pensii a transmis că pensiile care intră pe card vor fi alocate pe data de 12 iunie 2024, cel mult 13 iunie.

În aceste zile, până la finalul lunii mai, se va da startul procesului de recalculare a pensiilor, a anunțat ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

„La sfârşitul lunii mai deja vom începe acest proces, iar plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la românii în perioada verii, iar în luna septembrie îşi vor primi pensiile recalculate, taloanele de pensie recalculate cu cuantumurile acestora în urma recalculării”, a explicat Simona Bucura-Oprescu.

„Românii trebuie să reţină faptul că nicio pensie nu va scădea”

prima pensie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ministrul a punctat că noua lege aduce echitate în sistemul public și că nicio pensie nu va scădea, păstrându-se cuantumul favorabil.

„Românii trebuie să reţină faptul că nicio pensie nu va scădea, deci se menţine cuantumul cel mai favorabil. Este foarte important ca românii să ştie acest lucru.

Este adevărat că noua lege a pensiilor are o formulă care va aduce echitate în sistemul public de pensii. Ce înseamnă asta? Că dacă ai muncit la fel şi ai cotizat la fel chiar dacă ai ieşit la pensie pe legi diferite, chiar dacă eşti femeie sau bărbat, vei avea acelaşi cuantum al pensiei.

Atenţie! Noua lege a pensiilor are ca fundament contributivitatea, formula spune aşa, avem totalul punctelor acumulate care este format din totalul punctelor contributive plus punctele asimilate plus punctele de stabilitate.

Punctele de stabilitate se dau pentru stagii lungi de cotizare peste 25 de ani pentru a recompensa, pentru a răsplăti munca. Vor creşte în mare măsură pensiile pentru care pensionarii au avut stagii peste 25 de ani”, a mai spus ministrul Muncii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel