duminică, august 7, 2022

De ce a ajuns vasectomia în topul căutărilor pe Google… „Cât costă o vasectomie” și „cum să faci vasectomie” sunt în topul căutărilor pe Google după ce…

Poate părea incredibil, dar căutările pe Google au fost dominate de vasectomie… Astfel, pe Google, au crescut vertiginos întrebări precum „cât costă o vasectomie” și „cum să faci o vasectomie”.

Vasectomie

googletrend

Poate părea incredibil, dar căutările pe Google au fost dominate de vasectomie…

Te-ar mai interesa: Horoscop 8-14 august. ACEASTĂ zodie trăiește o per...

Astfel, pe Google, au crescut vertiginos întrebări precum „cât costă o vasectomie” , „este vasectomia reversibilă” și „cum să faci o vasectomie”, notează Indiana Public Media citând datele Innerbody Research.

Care este motivul?

Ei bine, căutările pentru vasectomie au crescut incredibil după ce Politico a dat vestea că în anumite state, precum Texas, Utah și Missouri, dreptul la avort este interzis, notează Aleph News și Indiana Public Media.

Potrivit Indiana Public Media, căutările Google pentru vasectomie au crescut cu 99% de la decizia Curții Supreme privind interzicerea avorturilor.

Te-ar mai interesa: Scandalul Gabi Bădălău- Claudia Părtrășcanu ia pro...

Bărbații ar trebui să fie obligați să…

Postările de pe rețelele de socializare sugerează că bărbații ar trebui să fie obligați să facă vasectomie dacă accesul la avort este restricționat.

Poate că astfel de postări ar putea părea ironice, dar acestea capătă un alt sens dacă luăm în considerare istoria complicată a contracepției permanente în SUA…

Prin anii 1900, era chiar obișnuit ca medicii să sterilizeze atât femeile, cât și bărbații (dar mai des femeile) fără consimțământ sau prin constrângere.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Teodora de la Sihla, ocroti...

Erau sterilizați în special pe cei cu dizabilități și cei din medii marginalizate și clase socio-economice inferioare…

În prima jumătate a secolului, mișcarea eugenistă a inspirat mai mult de jumătate din statele americane să adopte legi care să sprijine în mod specific această practică.

Proteste masive împotriva deciziei Curții Supreme

Între timp, oamenii au început să protesteze masiv după anularea dreptului la avort, iar forțele de ordine au reținut mai multe persoane.

Te-ar mai interesa: Alimentul comun care reduce riscul de deces. Nutri...

După șocul suferit, cei care susțin dreptul la avort s-au mobilizat în weekend pentru a protesta față de decizia Curții Supreme care a anulat un drept pe care mulți îl crezuseră câștigat, notează AFP, citată de Agerpres.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private