Sari la conținut

De ce apare miopia și ce trebuie să știi despre intervențiile care te scapă de ochelari? LiveDoc cu dr. Andrei Filip, oftalmolog

Vineri, 31 martie, de la orele 18:00 vă invităm la interviul LiveDoc, pe pagina de Facebook Doctorul Zilei. Subiectul dezbătut în aceasta săptămâna va fi miopia și intervențiile rapide care ne pot scăpa de ochelari, despre care vom discuta pe larg cu dr. Andrei Filip medic primar, specialist oftalmolog, doctor în științe medicale.

Miopia, o deficiență de vedere caracterizată prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele la distanță, a ajuns să afecteze un sfert din populaţia globului. Mai grav este că până în anul 2050 se estimează că aproximativ cinci miliarde de oameni vor fi miopi. Odată apărută, miopia nu se poate vindecă spontan, adică dioptriile nu scad de la sine, ci au tendința să crească, mai ales la copii, pe măsură ce organismul lor se dezvoltă. În prezent, există mai multe alternative de a trata miopia care se stabilesc în urma consultului oftalmologic.

Vom afla răspunsuri la întrebări precum:

Ce este și cum apare miopia?

Cum se manifestă această deficiență de vedere?

Care sunt principalele cauze ale miopiei?

Cum se tratează miopia?

Ce presupun operațiile cu laser care dau înapoi dioptriile și ne scapă de ochelari?

Cât de sigure sunt și cât costă aceste intervenții?

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.