Sari la conținut

De ce dau câinii din coadă? Misterul câinilor, descoperit de cercetători, în sfârșit

caine
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Misterul câinilor, descoperit de cercetători, în sfârșit

De ce dau câinii din coadă? Un mister, și o dilemă totodată, a preocupat peisajul cercetării timp îndelungat, dar acum pare să fi fost rezolvat.  Oamenii de știință au vrut să știe de ce își mișcă câinii coada.

Care sunt motivele care satu în spatele acestui comportament canin?

Un nou studiu, publicat de The Royal Society Publishing Journal, arată că patrupezii dau din coadă pentru a atrage atenția oamenilor, să pară mai potriviți pentru domesticire.

De ce dau câinii din coadă? Misterul câinilor, descoperit de cercetători, în sfârșit

Datul din coadă este ritmic, iar studiile anterioare au descoperit că ritmurile – totul, de la muzică la sunetul copitelor bătătoare ale cailor – declanșează activitatea creierului care îi ajută pe oameni să se simtă bucuroși.

Oamenii, chiar și în mod subconștient, s-ar fi putut bucura de ritmul câinilor care dădea din coadă, au spus cercetătorii.

„Arata aproape ca un metronom, tic-toc, tic- toc”, a declarat Taylor Hersh, cercetător la Institutul Max Planck de Psiholingvistică din Olanda în timpul studiului, pentru The Washington Post.

Întrucât oamenii au asociat cozile zgomotoase ale câinilor cu animalele vesele, este, de asemenea, posibil ca mai mulți câini care dau din coadă să fi fost selectați ca animale de companie, au descoperit cercetătorii.

Proprietarii ar fi putut presupune că mișcarea însemna că creatura blănoasă era prietenoasă.

„Nu avem o mașină a timpului să ne întoarcem și să ne uităm la… ce ne doream de la câini?” a spus Hersh.

Dar, a adăugat ea, „putem încerca să facem tot ce putem cu câinii moderni și oamenii moderni pentru a încerca să reconstruim această cale evolutivă”.

Deci răspunsul este evoluția. Cercetătorii au analizat lupii și câini și au descoperit că lupii nu prea dădeau din coadă, dar atunci când câinii făceau asta, oamenii reacționau fericiți.

Așa că, timp de mii de ani, oamenii ar fi fost atrași de câinii care dădeau din coadă și au vrut să păstreze această trăsătură drăgălașă, care le dovedea cât de prietenoși și ascultători ar fi ca animale de companie.

Cercetătorii spun că vor aprofunda acest comportament pentru a vedea dacă ies la iveală și alte teorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel