Sari la conținut

De ce este bine să păstrăm cojile de ceapă și usturoi. Iată cât de benefice sunt

De ce este bine să păstrăm cojile de ceapă și usturoi. Iată cât de benefice sunt pentru sănătatea organismului. Dacă le arunci, nu mai face asta.

Nelipsite din alimentația românilor, ceapa și usturoiul au beneficii extraordinare asupra sănătății. Și la fel de benefice sunt și cojile de ceapă și de usturoi, deși majoritatea le aruncă la gunoi.

Sunt o mulțime de motive pentru a păstra atât cojile de ceapă, cât și cele de usturoi, cum ar fi pentru a infuza aromă în rețetele tale și chiar pentru a composta și a hrăni plantele.

Cojile de usturoi au un gust și un miros caracteristic la fel ca cățeii de usturoi, datorită prezenței compusului numit alicină. Alicina este plină de beneficii, inclusiv capacitatea de a proteja celulele împotriva daunelor radicalilor liberi și de a promova sănătatea inimii.

Citeste si:

Problema cu consumul de coji este textura lor „de hârtie”, ceea ce le face un potențial pericol de sufocare. Totuși, puteți utiliza în continuare cojile pentru aroma lor și puteți culege și recompensele nutrienților lor.

Același lucru este valabil și pentru coaja de ceapă. Au, de asemenea, un exterior dur, care nu este foarte plăcut de mâncat, dar fac o treabă grozavă adăugând un gust de ceapă la diverse rețete.

Pentru a putea fi consumate, se pot usca și apoi măcina pentru a se obține o pudră care apoi se adaugă în salate sau în diferite preparate culinare.

Atât usturoiul, cât și ceapa sunt membri ai familiei de plante Amaryllidaceae. Această familie de plante include o mulțime de legume diferite, inclusiv:

– diverse cepe
– usturoi negru
– usturoi alb/roz
– arpagic
– ceai verde
– praz

Vitamine și minerale din belșug

Există mai mult de 700 de specii în această familie de plante, dintre care multe sunt pline de fitonutrienți protectori.
Cojile de usturoi și ceapă sunt bogate în nutrienți, cum ar fi:

– vitaminele A, C și E
– potasiu
– calciu
– fosfor
– antioxidanți și flavonoide
– quercetină
– compuși organosulfurați
– alil cisteină
– alliin
– alicina
– disulfură de alil

Quercetină

Quercetina este considerată un puternic antioxidant și un compus antiinflamator care poate lupta împotriva stresului oxidativ, notează naturavindecătoare.ro.

Împreună cu alți antioxidanți și compuși găsiți în aceste plante, poate ajuta la combaterea procesului de îmbătrânire, la creșterea imunității și la susținerea nivelurilor sănătoase de colesterol și a funcțiilor cardiovasculare.

Acești nutrienți sunt prezenți în interiorul acestor legume, precum și în cojile lor. După cum se explică in Farmers’ Almanac (Almanahul Fermierilor), „Plantele sunt staționare prin natura lor, producând tot ce au nevoie pentru a se apăra, proteja și vindeca.

Prin urmare, are sens ca plantele să-și concentreze multe dintre proprietățile lor protectoare în învelișurile exterioare.”

Așadar, iată câte ne oferă cojile de ceapă și de usturoi pe care le aruncăm la gunoi fără să știm cât de bune sunt pentru sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.