Sari la conținut

De ce este soarele o minune pentru organism. Lucruri pe care trebuie să le știm

Terapia cu ajutorul soarelui poartă numele de fototerapie și este practic o metodă care are rezultate minunate atunci când se urmărește tratamentul anumitor afecțiuni.

Explicația este aceea că aceasta ajută la creșterea sau înmulțirea limfocitelor, în felul acesta fiind de fapt crescută imunitatea organismului. Totul este să ai grijă ca expunerea la soare să fie benefică organismul iar acest lucru înseamnă că trebuie să fie o expunere controlată.

De asemenea, soarele este de ajutor și pacienților care au boli precum scleroza multiplă, acneea, eczme, psoriazis pe care îl poate ameliora. Nu în ultimul rând soarele ajuta la combaterea stărilor de anxietate, de depresie. Este și un real antiinflamator și antiseptic. Unele studii merg până la susținerea faptului că soarele ajută la ameliorarea stărilor și manifestărilor diferite eczema, ameliorează psoriazisul, diminuează depresia, are rol cicatrizant, antiinflamator și antiseptic. Sunt studii care arată ca soarele ajuta inclusiv pacienții diagnosticați cu Alzheimer.

Iată care sunt principalele beneficii ale expunerii controlate la soare:

  • Ameliorează depresia și anxietatea. Soarele poate să refacă echilibrul emoțional al unei persoane deoarece readuce buna dispoziție și optimismul. Se pare că soarele poate provoca în organism, o descărcare de endorfine, acei hormoni care dau unei persoane sentimentul de fericire și relaxare.
  • Reduce riscul de scleroză multiplă. De exemplu, cercetătorii au arătat că persoanele născute la ecuator au un risc mai mic de a dezvolta scleroză multiplă.
  • Contribuie la ameliorarea psoriazisului. Studii de specialitate arată că expunerea la soare în mod constant poate duce la reducerea simptomelor care însoțesc psoriazisul.
  • Menține sănătatea oaselor. Este vorba despre rolul principalul al vitaminei D în absorbția calciului care la rândul său întărește oasele. În plus, serotonina sau hormonal fericirii duce la eliminarea stresului și la menținerea unei stări de bine, de liniște.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel