Din cuprinsul articolului
De ce este uleiul de măsline este un „medicament” natural. Uleiul de măsline extravirgin nu este doar un ingredient de bază în dieta mediteraneană. Este, potrivit specialiștilor un aliat puternic împotriva inflamației cronice, o problemă de sănătate tăcută, dar periculoasă.
Potrivit cercetătorului și medicului William Li, inflamația persistentă poate contribui la apariția bolilor cardiovasculare, diabetului de tip 2 și chiar a unor forme de cancer.
Într-un videoclip devenit viral pe Instagram, dr. Li explică de ce alimentația antiinflamatoare este esențială pentru sănătate. Acesta pune accentul pe un aliment consumat la scară largă în toată lumea, și anume, uleiul de măsline extravirgin.
Uleiul de măsline extravirgin – mai mult decât un simplu ulei, un ”medicament„ natural

Acest tip de ulei, considerat cel mai pur și nutritiv, este bogat în polifenoli precum hidroxitirosolul și oleocantalul. Ei ajută la reducerea inflamației din corp și protejează împotriva afecțiunilor cronice, în special bolile de inimă, confirmă medicul specialist.
Specialistul pune accent pe un detaliu extrem de interesant, că poți recunoaște un ulei de calitate după senzația ușoară acidă atunci când este consumat crud– semn al prezenței acestor compuși activi.
Ce alte alimente reduc inflamația?
Pe lângă uleiul de măsline, cercetătorul recomandă și alimente bogate în vitamina C și fibre alimentare, precum afine, zmeură, mure și căpșuni.
Fructele menționate mai sus sunt bogate în vitamina Vitamina C, cunoscută pentru efectul său antiinflamator. Fibrele alimentare hrănesc microbiomul intestinal, ceea ce duce la producerea de compuși care reduc inflamația în mod natural.
Așadar, Integrarea uleiului de măsline extravirgin și a altor alimente antiinflamatoare în dieta zilnică este o strategie simplă, dar eficientă. Consumul acestor alimente te țin departe de bolile grave, notează La Vanguardia.