marți, octombrie 4, 2022

Pentru o sănătate intestinală optimă, este vital să aveți o dietă echilibrată. Să vă hidratați frecvent, să respectați un program de somn consistent și să faceți exerciții fizice în mod regulat.

De ce interzic xperții această băutură. Este otravă pentru sănătatea

Acestea fiind spuse, atunci când mulți dintre noi se confruntă cu indigestie sau arsuri la stomac, poate fi tentant să căutăm o băutură acidulată, cu cofeină, pentru a ne simți ușurați.

Te-ar mai interesa: Nu te-ai fi găndit că acest aliment duce la Alzhei...

În acest context, experți în sănătate explică de ce evitarea băuturilor energizante carbogazoase este crucială pentru o digestie mai sănătoasă și mai lină și de ce trecerea la kombucha plină de probiotice în schimb, este calea de urmat.

Săriți peste băuturile energizante carbogazoase

Dacă vă simțiți balonat, aveți arsuri la stomac sau un alt simptom de indigestie, este posibil să găsiți o ușurare temporară sorbind o băutură carbogazoasă, cum ar fi sucurile sau băuturile energizante. Cu toate acestea, Butler explică faptul că acest lucru poate face mai mult rău intestinului tău decât bine. „Băuturile energizante carbogazoase pot afecta în mod negativ sănătatea intestinului, deoarece pot provoca suferință gastrică, pot interfera cu absorbția nutrienților și pot contribui la diaree”, spune ea.

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

În primul rând, Butler spune că acestea pot „stimula eliberarea de acid în stomac”, ceea ce poate duce, de fapt, la mai multe arsuri la stomac și indigestie.

În al doilea rând, „conținutul ridicat de zahăr din aceste băuturi poate provoca diaree prin atragerea apei în intestin” (ceea ce duce, de asemenea, la deshidratare). Cofeina din aceste băuturi poate contribui, de asemenea, la diaree prin creșterea motilității intestinale, avertizează ea.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

 „Cel mai rău tip de băutură carbogazoasă ar fi băuturile energizante foarte cofeinizate și zaharoase, precum Monster sau Red Bull”, continuă ea. Aceste băuturi, reiterează ea, pot provoca probleme precum „diaree, malabsorbție și deshidratare. „

Alegeți în schimb Kombucha

Dacă încă vă place să sorbiți o băutură spumoasă și doriți să alegeți una care este *de fapt bună* pentru intestinul dumneavoastră, Hunnes vă recomandă kombucha. Kombucha, spune ea, este o băutură de ceai fermentat care este „bogată în probiotice benefice și, de asemenea, bogată în antioxidanți (din ceai)”. Probioticele și antioxidanții sunt antiinflamatorii și pot „ajuta la promovarea sănătății gastrointestinale prin faptul că ajută la colonizarea tractului gastrointestinal cu bacterii sănătoase (cunoscute sub numele de probiotice)”, continuă ea.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

Antioxidanții din cadrul băuturii „ajută, de asemenea, să țină la distanță inflamația”, potrivit lui Hunnes, promovând și sănătatea probioticelor, potrivit shefinds.com.

„Se crede, de asemenea, că kombucha poate încetini digestia carbohidraților prin, probabil în parte, din cauza efectelor sănătoase de antiinflamare pe care le are asupra tractului GI”, adaugă ea. Cu atât de multe arome de kombucha din care puteți alege, Hunnes sugerează că este ușor să vă înlocuiți băutura preferată cu conținut ridicat de zahăr și nesănătoasă de suc sau băutură energizantă cu ceaiul în schimb. „Există atât de multe beneficii sănătoase din consumul de kombucha, care sunt luate de sute de ani”, conchide ea.

Te-ar mai interesa: Cât de sănătoși sunt ficățeii de pui: Sursă de fie...

Ce este Kombucha?

Kombucha este o bautura fermentata, usor alcoolizata si efervescenta, dulce, obtinuta de regula din ceai negru sau verde. Este bogata in probiotice si vitaminele C, B1, B6 si B12.

Bautura este numita “ceai kombucha” pentru a se distinge usor de cultura de bacterii si drojdie denumita si ea „kombucha”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private