luni, noiembrie 28, 2022

De ce își omoară părinții copiii? Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Zici: ori tu, ori eu, ori niciunul dintre voi și nu mă interesează ce rămâne în urmă.

Duminică, 8 mai, o crimă absurdă a îngrozit România. Un bebeluș de patru luni și un copil de cinci ani au fost aruncați de propriul tată într-un râu, în județul Bacău. Incidentul s-a întâmplat după o ceartă a părinților, spun surse din rândul apropiaților. Tatăl a amenințat-o pe mama copiilor că se va arunca în râu cu cei mici.

Te-ar mai interesa: Nu doar de calciu ai nevoie. Iată ce alți nutrienț...

Mama copiilor a fost cea care a sunat la 112, speriată că se va produce o tragedie. La fața locului s-au deplasat mai mulți polițiști, care au scos doi minori din apă, inconștienți, și le-au acordat primul ajutor, până la sosirea ambulanței. În ciuda manevrelor de resuscitare, minorii au fost declarați decedați. Știre în curs de actualizare.

Din primele informații, se pare că un al treilea copil al cuplului, de 6 ani, a reușit să scape, după ce a fugit cu bicicleta la bunici, atunci când a simțit că viața i-ar putea fi pusă în pericol.

Dr. Tudorel Butoi, psiholog criminalist, despre părinții care își omoară copiii: ”Este o absurditate”

De ce își omoară părinții copiii? Tudorel Butoi: Era cândva o modă cu spânzurarea. Acum este o modă cu precipitarea

Cum pot fi descifrate motivele din spatele uciderilor care au șocat România? Prof. universitar dr. Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a vorbit în direct la Antena 3 despre motivele pentru care unii părinți își omoară copiii.

Te-ar mai interesa: Gripă, VSR sau COVID? Ce ar trebui să știe părinți...

„Dacă structura lor psiho-temperamentalălabil impuslsivă, se dezechilibrează și se face fractură între judecată, gândire și acompaniamentul afectiv, chiar nu avem ce să facem.

Ele sunt cazuri individuale, se consumă individual, gestul suicidar este liber consimțit, este un gest individual și pretenția de a face ceva, de a chema societatea să preîntâmpine gestul suicidar este deja o absurditate.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Ieri am avut consultanță cu un tată care este îngrozit și aleargă cu copilașii în mașină, deoarece maică-sa a zis că dacă îi prinde, face ce a făcut și mama de la Timișoara.

(…) Era cândva o modă cu spânzurarea. Acum este o modă cu precipitarea”, a spus fr. Tudorel Butoi la Antena 3.


De ce a sacrificat femeia din Timișoara și viața copiilor săi?

În cazul mamei din Timșoara care a sărit de la etajul 10 împreună cu cei doi copii, Tudorel Butoi care este mecanismul care stă în spatele acestei drame.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Experimentul secret cu care cerce...

De ce o mamă care are doi copii frumoși pe care i-a născut și i-a crescut ar recurge vreodată la un asemenea gest, dincolo de problemele pe care le are cu actualul sau cu fostul soț într-o căsnicie?

„În situații de parteneriat incert, instinctul matern care se malefică, judecă în alb și negru. Ori tu, ori eu, ori nici tu, nici eu, nici copilul! Nu este prima dată. Asta este povestea.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...

Nu-și găsește din gama alegerilor pentru că tulburarea psihologică este atât de profundă îi paralizează algoritmul ăsta al gândirii în care găsești soluții.

Zici: ori tu, ori eu, ori niciunul dintre voi și nu mă interesează ce rămâne în urmă. Mama consideră că ai săi copii fac parte din viața și din carnea ei și nu îi acceptă a rămâne în urmă într-o altă ecuație decât cea pe care o vede ea”, a declarat Tudorel Butoiu, potrivit Gândul.

Dincolo de tragismul de neimaginat al acestei situații, cunoscutul psiholog-criminalist susține însă că este și mâine o zi și că oamenii trebuie să nu renunțe la viață și la poza de optimism.

„Este foarte important ca oamenii înțeleagă că mai este și mâine o zi. Că în orice necaz trebuie să te sfătuiești cu Dumnezeu din inima ta care să-ți dea posibilitatea unor proiecții optimiste, calde în care sunt soluții”, a concluzionat Tudorel Butoiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private