marți, noiembrie 30, 2021

De ce mai am nevoie de vaccin dacă am trecut prin boală? E o întrebare care îi macină pe mulți. Radu Ciornei, doctor in Imunologie, Microbiologie și Genetică Moleculară a explicat, pentru hotnews, de ce imunitatea

Te-ar mai interesa: Simptomele neobișnuite ale infecției cu varianta O...

obținută prin vaccinare ar fi mai puternică decât cea obținută în urma trecerii prin boală.

Radu Tudor Ciornei este medic, doctor in Imunologie, Microbiologie și Genetică Moleculară, după studiile doctorale la University of Kentucky din Lexington și unul dintre inițiatorii amendamentului care propune ca certificatul verde să fie aplicat în România tuturor angajaților.

”Vaccinarea conferă o imunitate mai puternică, de lungă durată, cu anticorpi neutralizanți. Există foarte multe studii care consfinţesc faptul că imunitatea dobândită prin vaccin este mult mai puternică, iar tipul de anticorpi care

Te-ar mai interesa: BioNTech a anunțat că începe să lucreze la un vacc...

se dezvoltă prin vaccin este diferit. Prin vaccinare dezvoltăm anticorpi neutralizanți care sunt anti proteina spike – țepul acela pe care l-am văzut în imaginile cu virusul – așadar se dezvoltă anticorpi specifici pentru neutralizarea acelui domeniu, care facilitează intrarea virusului în celulă,” a explicat medicul imunolog.

De ce mai am nevoie de vaccin dacă am trecut prin boală?

Circulă și ideea că am anticorpi, am făcut boala, de ce să mai am anticorpi și de la vaccin, spune medicul Radu Ciornei. “Este o tâmpenie sinistră”, afirmă acesta.

De ce ai nevoie

Te-ar mai interesa: Sfântul Andrei, tradiții, obiceiuri și supersitiți...

și de vaccin, chiar dacă ai trecut prin boală:

Trecând prin boală, anticorpii se dezvoltă și împotriva capsulei nucleare, anticorpi antinucleocapsidă, dar aceia nu au aceeași capacitate de neutralizare – de a împiedica intrarea virusului în celulă – precum cei post-vaccinare.

“Prea mulți anticorpi” – vaccinare + trecere prin boală – riscă să declanșeze boli autoimune? Fals

Medicul Radu Ciornei îi liniștește și pe cei care se tem că “prea mulți anticorpi” – de la trecerea prin boală și de la vaccin – ar risca să declanșeze boli autoimune.

Te-ar mai interesa: Top 6 alimente care luptă împotriva cancerului și ...

“Noi avem capacitatea să generăm anticorpi pentru zeci, sute de milioane de antigene diferite – pentru tot ce întâlnim în jur, de la hrană, praf, alte persoane, absolut tot – și să le ținem și minte. Iar anticorpii aceia nu se calcă pe picioare, anticorpii pentru o boală sau pentru praf sunt complet diferiți. Nu se pune problema că atunci când sunt prea mulți nu au ce să facă și încep să roadă organismul, generând boli autoimune. Nu, acest lucru se poate întâmpla din niște defecte de recombinare și rearanjare a anticorpilor, nu pentru că sunt prea mulți. Asta niciodată.”

Te-ar mai interesa: Președintele Biden: Vaccinarea întregii lumi, nece...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri