luni, septembrie 26, 2022

De ce ne amintim de Dumnezeu când ne îmbolnăvim. Despre credință se spune că ajută, miracole sunt la tot pasul. Trebuie doar să le vedem. Poate de aceea …

Atunci când ne îmbolnăvim ne agățăm de orice speranță, mai ales când medicul ne pune un diagnostic grav… De cele mai multe ori primul impuls este acela de a se ruga pentru o minune.

Medicina este cea care tratează. Știința medicinei se bazează pe multe științe conexe, începând cu anatomia, biologia, fizica sau chimia, până la fiziologie, farmacologie sau radiologie.

Te-ar mai interesa: Meghan Markle s-a plâns că familia regală NU a plă...

Totuși, sunt și medici care spun că nu ar putea face nimic fără Dumnezeu…

De ce se îndreaptă oamenii către credință când se află în fața unui diagnostic dur? Iată ce spune psihologul Radu Leca, citat de DC Medical.  Importanța legăturii dintre medicină și credință este incredibilă, iată ce spune psihologul.

”De ce ne întoarcem cu fața spre Dumnezeu atunci când suntem bolnavi? Răspunsul e simplu: Întotdeauna, pacienții diagnosticați cu boli grave, întotdeauna, se vor întoarce cu fața spre Dumnezeu datorită faptului că au nevoie de o minune.

Conexiunea cu Dumnezeu este una deosebită, datorită faptului că le oferă stabilitate, echilibru și putere. Fără Dumnezeu, pacientul oncologic nu va supraviețui nici măcar o lună din clipa în care este diagnosticat cu boala.

Te-ar mai interesa: Iubita lui Vlad Voiculescu spune că se culcă la or...

Cei care se duc la slujbe, la maslu, își iau un duhovnic și ajung să trăiască și 10 ani cu tot cu cancer, asta o spun ca psiho-oncolog. Este posibil acest lucru. Credința e mare”, a explicat Radu Leca, psiholog cu competente în psiho-oncologie, în exclusivitate pentru DC Medical.

Credința și medicina fac minuni

Indiferent de diagnostic, credința, alături de medicină, face minuni. În astfel de momente de cumpănă, credința poate prelungi viața unui pacient.

Te-ar mai interesa: DECIZIE ȘOC! Spitalele refuză să opereze dacă nu e...

”Oamenii trebuie să se întoarcă către Dumnezeu. Le spunem rudelor: ”Dumnezeu te trece printr-o super încercare. Cei de la spital au zis că ai o boală gravă? Hai să mergem să ne rugăm împreună”.

Se întâmplă minunile. Doar dacă nu crezi nu se întâmplă”, a mai explicat medicul.

Cum ne ajută religia

Cercetările psihologilor arată de ce unii oameni își pot găsi liniștea în timpul pandemiei de COVID-19, în timp ce alții își pun speranțele în credință. Cercetările arată că religia îi poate ajuta pe oameni să facă față adversității prin:

Te-ar mai interesa: Ce se va întâmpla cu școlile în această iarnă: Se ...

– Încurajându-i să reformuleze evenimentele printr-o lentilă plină de speranță. Perspectiva religioasă îi poate ajuta pe oameni să depășească vremurile stresante, permițându-le să vadă o tragedie ca pe o oportunitate de a se apropia de o putere mai mare sau de a-și îmbunătăți viața

– Promovarea unui sentiment de conectare. Unii oameni văd religia ca făcând parte din ceva mai mare decât ei înșiși. Acest lucru se poate întâmpla prin rugăciune sau meditație sau prin participarea la adunări religioase, ascultarea muzicii spirituale sau chiar mersul pe jos afară.

Te-ar mai interesa: De ce William nu-l poate ierta pe Prințul Harry. M...

– Cultivarea conexiunii prin ritualuri. Ritualurile religioase îi pot ajuta pe oameni să recunoască faptul că se întâmplă ceva important. Aceste evenimente marchează adesea începutul a ceva, cum este cazul nunților, sau sfârșitul a ceva, cum este cazul înmormântărilor.

De altfel, acestea ajută la ghidarea și susținerea oamenilor prin cele mai dificile tranziții ale vieții, potrivit American Psychological Association.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private