Categories: Ştiri sănătate

De ce ne temem să ne susținem copiii? Mirela Retegan: „Fii de partea lui, orice-ar fi. Copilul tău este tatuat pe inima ta. Sângele lui e din sângele tău”

De ce ne temem să ne susținem copiii? Mirela Retegan: „Fii de partea lui, orice-ar fi. Copilul tău este tatuat pe inima ta. Sângele lui e din sângele tău”.

Copiii nu trebuie lăudați doar când au reușite școlare. Copiii nu trebuie iubiți doar când fac lucruri bune. Copiii nu trebuie mângâiați doar când își ascultă părinții. Cel mai mare adevăr, pe care toți părinții îl știu, dar care este atât de greu de pus în practică, este acela că toți copiii merită iubirea necondiționată a celor care le-au dat viață.

Cel mai frumos mesaj scris vreodată în vreo carte despre misiunea unei mame

Este și mesajul pe care l-a transmis Mirela Retegan, care a construit platforma la nivel național dedicată mamelor, „Ajută o mamă”.  Tanti Prezentatoarea, așa cum e cunoscută de toți copiii care urmăresc fenomenul Gașca Zurli, readuce aminte, în Săptămâna Mare, exemplul unic al Fecioarei Maria.

„În fiecare an, în Săptămâna Mare, mă gândesc mai mult decât oricând la Fecioara Maria şi la imaginea în care EA e singură şi îmbrăţişează Crucea pe care stă răstignit Copilul ei.

E SINGURĂ.

Toată lumea este în partea celalată. Toţi sunt Partea adversă.

Doar ea e Partea Bună.

Toţi ceilalţi, chiar dacă Îl cred sau nu impostor pe Iisus, preferă să stea deoparte. Preferă să nu se bage. Preferă să-i creadă pe cei care l-au aşezat în rândul tălharilor, preferă să fie de partea lor.

SINGURA care a rămas lângă el e MAMA Lui.

E cel mai frumos mesaj scris vreodată în vreo carte despre misiunea unei mame. Asta e menirea părintelui. Să rămână lângă copilul lui, de partea lui, chiar şi atunci când toată lumea îi este împotrivă. Indiferent dacă îi dă dreptate sau nu, indiferent dacă se îndoieşte despre ce spun ceilalţi sau ştie că nu spun adevărul. Nici măcar nu contează ce a făcut. Orice-ar fi făcut, fapta e întâmplată şi acolo nu se mai poate interveni”, a scris Retegan pe pagina de Facebook.

De ce ne temem să ne susținem copiii?

Ne temem să ne susţinem copiii pentru că s-ar putea să ne înşelăm, susține Mirela Retegan. Frica de judecata celor de lângă noi, frica de eșuare în educația copiilor ne face adesea să evităm să le arătăm copiilor noștri cât de mult îi iubim.

„Pentru că societatea ne cere să luăm atitudine, să ne poziţionăm de partea regulilor, a legii, a cutumelor, a normelor. Da. Suntem obligaţi să le respectăm pe toate, dar niciuna nu e mai puternică decât cea mai puternică dintre toate regulile nescrise în legea firii – un părinte rămâne de partea copilului lui toată viaţa. Împotriva societăţii, împotriva întregii lumi.

Toţi ceilalţi îl pot considera pe copilul tău rău, mincinos, prost, tălhar, criminal, infractor, delicvent, neserios, mediocru, superficial, ipocrit,oportunist… pot să creadă orice despre el. Pot să aibă şi dreptate. Treaba ta de părinte e să încerci să-l ajuţi să corecteze şi să repare dar, ca să poată face toate lucrurile astea, copilul tău trebuie să ştie că tu eşti de parte lui”, susține Mirela Retegan.

Mirela Retegan: „Fii de partea lui, orice-ar fi. Copilul tău este tatuat pe inima ta. Sângele lui e din sângele tău”

Fii de partea lui nu doar atunci când ai motive să te lauzi cu el. Nu doar atunci când toată lumea se minunează de cât e de bun, cuminte, empatic, de rezultatele extraordinare pe care le are, de meritele pe care i le găsesc ceilalţi.

Fii de partea copilului tău şi atunci când nu înţelegi ce face.

Fii de partea lui şi atunci când nu crezi că nu e bună calea aleasă de el.

Fii de partea lui şi atunci când îşi face lui rău.

Fii de partea lui şi atunci când acţiunile lui i-au rănit pe alţii.

Fii de partea lui, orice-ar fi. E în menirea ta de părinte. Copilul tău este tatuat pe inima ta. Sângele lui e din sângele tău.

Orice-ar face, orice-ar spune, Fii de partea lui. Încerca să-l ajuţi, să-l înţelegi, să-l accepţi şi să-l iubeşti cu toate bunele şi ne-bunele care i se întâmplă.

Fii de partea lui fără să dai nimănui socoteală de ce parte eşti.

Tu eşti Partea Bună din viaţă copilului tău. Şi el trebuie să te găsească atunci când îşi caută partea.

Fii de partea lui fără să te întrebi dacă faci bine sau nu.

Fii de partea lui şi încet şi cu răbdare o să îl aduci, cu iubire, în partea ta.

Nu uita niciodată: În spatele fiecărui copil lumină e un părinte soare.

Recent Posts

Cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului rostită de Izvorul Tămăduririi. Te ferește de cele rele și te protejează de boală

In vinerea din Saptamna Luminata, crestinii ortodocsi sarbatoresc Izvorul Tamaduirii. Aceasta sarbatoare ne aduce aminte…

2 minute ago

Pensie de 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Casa de Pensii dată în judecată: „Pensia a fost calculată corect”

O femeie din Iași, a ieșit la pensie cu doar 800 de lei după aproape…

23 de minute ago

CUPLURILE perfecte ale horoscopului. 5 perechi de ZODII care simt o atracție irezistibilă

Atracția dintre semnele zodiacale este influențată de diferiți factori astrologici. De altfel, relaţiile matrimoniale sunt…

42 de minute ago

Veşti bune pentru pacienţi şi medici! Ce se va întâmpla cu cardul de sănătate

În ultimii ani, platforma informatică a asigurărilor de sănătate (PIAS) a funcţionat cu sincope, fiind…

o oră ago

9 mai – Ziua Europei, ziua Victoriei în cel de-Al Doilea Război Mondial

România aniversează pe 9 mai, Ziua Europei, cunoscută drept Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel…

o oră ago

Horoscop 9 mai, cu Neti Sandu. Noroc financiar cu carul pentru aceste 4 zodii!

Horoscopul zilei de 9 mai 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. Va fi…

2 ore ago

Citeste si: