marți, august 3, 2021

Apa minerală carbogazoasă este o apă microbiologic pură. În general, aceasta are un conținut ridicat de săruri și minerale care nu o recomandă pentru un consum zilnic.

Apele minerale nu trebuie

considerate produse miraculoase. ”În unele cazuri, sunt chiar contraindicate pentru ca pot contribui la evolutia unor afectiuni. Spre exemplu, acestea trebuie evitate in afectiuni precum cele de sange sau cardiace, renale, cancer, in diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric. De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregatit pentru metabolizarea unui continut ridicat de saruri si oligoelemente. Astfel ca, in cazul lor, se recomanda o apa slab mineralizată”, a explicat Prof. Dr. Dan Dumitrascu.

Apa minerală are şi beneficii. Conţine săruri, iar acestea sunt foarte bune pentru

rehidratarea organismului mai ales pe timp de vară. În plus potoleşte mai repede setea. La fel ca şi apa plata, cea minerală nu are calorii şi nu îngraşă. Însă, băuturile cu acid, cum este şi apa minerală pot avea afecte neplăcute asupra stomacului. „Băuturile carbogazoase pot afecta stomacul dacă sunt consumate în fiecare zi. Practic, încet şi sigur erodează stomacul. Apar întâi arsurile, după care gastrita. Dacă durerile sunt ignorate şi se consumă în continuare băuturi acidulate atunci se poate ajunge şi la ulcer. În plus băuturile acidulate  balonează foarte tare. Acest efect neplăcut

îl are şi sifonul sau apa minerală“, mai spune medicul internist Florin Tudor.

Apa minerală consumată zilnic afectează în timp rinichii. „Băuturile acidulate afectează în timp rinichii şi puteţi face nisip sau chiar pietre. Acest efect îl are şi apa minerală. Chiar dacă nu îngraşă şi nu are chimicale cum au sucurile, conţine foarte multe săruri. Este dovedit ştiinţific că sărurile afectează rinichii. De aceea nu este recomandat să beţi doar apă minerală. Consumaţi şi apă plată. De asemenea când alegeţi apa minerală fiţi atenţi la etichetă. Evitaţi apa care este îmbogăţită cu dioxid de carbon

şi alegeţi apă minerală naturală. Recomandat este să alegeţi o apă mai puţin acidulată dacă o consumaţi zilnic“, mai spune medicul.

Ultimele stiri

Parteneri