Sari la conținut

De ce nu e bine să facem OPERAȚII estetice vara

Am intrat în anotimpul călduros, ceea ce înseamnă că auzim tot mai des sintagma „summer body – corp de vară”. Şi pentru că vara presupune haine lejere, o expunere mai mare a pielii la soare şi totodată e perioada perfectă pentru relaxare, de cele mai multe ori departe de oraş, fie că plecăm la mare ori la munte, vrem să ne simţim bine în pielea noastră, să arătăm bine şi de ce nu, să atragem priviri.

„Cred totuşi că această ideea a corpului de vară pe care îl visăm cu toţii este supraestimată. Poate fi, într-adevăr, un moment de conştientizare a faptului că un corp care arată bine este un corp sănătos ori chiar pretext de automotivare pentru a avea mai multă grijă de noi. Un corp de vara este unul în care te simţi bine, indiferent că porţi pantaloni scurţi, costum de baie sau rochie. Este important să ai o alimentaţie sănătoasă, să faci mişcare, să te hidratezi şi să nu te expui prea mult la soare”, afirmă Dr. Silvia Stănculescu, Medic Specialist Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă.

Şi pentru că, potrivit studiilor, numărul oamenilor care apelează la chirurgia estetică în perioada primăvară – vară este mai mare decât în restul anului, trebuie luate în considerare anumite aspecte importante. În primul rând, expunerea la temperaturi ridicate nu este recomandată pe timpul recuperării. De asemenea, vara este dedicată concediilor, a relaxării şi a distracţiei, aşadar viitorii pacienţi preferă să aleagă proceduri ce nu presupun o perioadă lungă de recuperare.

Aşadar, pentru protejarea ţesuturilor şi refacerea lor în condiţii optime, operaţiile la nivelul feței sunt recomandate în perioada primăvară-toamna, când temperaturile nu tind spre extreme. Liftingul facial, de exemplu, necesită purtarea unui pansament compresiv pentru o perioadă destul de lungă de timp, iar în condiţii de temperaturi ridicate, ar crea disconfort.

Procedurile ce nu impun astfel de condiţii sunt mezoterapia, injectarea cu toxina botulinica şi injectarea cu acid hialuronic. Nu necesită, de asemenea, un timp îndelungat de recuperare. Implanturile mamare ori lipoaspiraţia pot fi, la rândul lor, realizate oricând.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel