Categories: Ştiri sănătate

De ce nu-mi amintesc nimic? 7 modalități pentru a depăși o memorie defectuoasă

De ce nu-mi amintesc nimic? 7 modalități pentru a depăși o memorie defectuoasă

Ai întâlnit pe cineva la o petrecere și acum nu-i amintești numele? Sau te pregătești să pleci de acasă, dar nu mai ții minte unde ai pus cheile mașinii? Sau ai părăsit un centru comercial și nu mai ții minte  unde ți-ai parcat mașina?

„De ce nu-mi amintesc nimic?”

Acestea sunt câteva cazuri de pierdere a memoriei pe termen scurt care ni se întâmplă tuturor, indiferent de vârsta noastră. Memoria defectuoasă se poate întâmpla oriunde și oricând. Medicii cred, de asemenea, că nimeni nu poate avea o memorie perfectă și este normal să ai unele lacune chiar și la o vârstă fragedă.

Uitarea nu ar trebui să fie întotdeauna atribuită bolii Alzheimer sau demenței, deoarece există mai multe motive, cum ar fi răni la cap, accident vascular cerebral, lipsă de vitamine esențiale sau lipsa de somn.

7 modalități pentru a depăși o memorie defectuoasă

Consultați un medic și primiți tratament, dar, între timp, există câțiva pași pe care îi puteți face pentru a fi mereu înaintea uitării.

1. Luați-vă un organizator: Este întotdeauna mai bine să cumpărați un organizator pentru a scrie lucrurile pe care trebuie să le faceți, pe care le-ați făcut sau pe care intenționați să le faceți. Vă ajută să vă programați mai bine ziua, fără să pierdeți timpul încercând să memorați. De asemenea, puteți nota zilele de naștere, întâlnirile importante și alte treburi pentru a economisi timp.

2. Începeți dimineața cu calendarul: Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți în fiecare dimineață după ce vă treziți este să verificați calendarul pentru sarcinile importante pentru ziua respectivă. De asemenea, verificați orice eveniment important programat pentru a doua zi înainte de a vă da în pat.

3. Meditați: Este foarte important să vă dedicați o oră din întreaga zi meditației dacă aveți probleme în a uita lucrurile. Meditația vă ajută să vă concentrați și să vă amintiți mai bine lucrurile.

4. Jucați jocuri de cuvinte: Există atât de multe jocuri de cuvinte online, cum ar fi sudoku, integrame etc., la care vă poți abona și vă puteți juca în fiecare zi pentru a vă ascuți memoria.

5. Socializați: Oamenii care ies cu prietenii, se întâlnesc cu rude și fac voluntariat sunt mai atenți și uită mai puțin.

6. Mâncați o dietă sănătoasă: Este foarte important să vă răsfățați cu o dietă sănătoasă și hrănitoare, care oferă combustibil creierului pentru a funcționa corect. Lipsa vitaminelor poate provoca, de asemenea, pierderi de memorie și, prin urmare, consumă mai multe alimente bogate în vitamine, cum ar fi puiul, fructele și legumele. Acizii grași omega-3, care se găsesc în peștii grasi precum somonul, ar trebui, de asemenea, regularizați.

7. Renunțați la fumat: Pe lângă faptul că provoacă ravagii asupra sănătății fizice, fumatul îngreunează și memoria. Deteriorează vasele de sânge și dezechilibrează ecuațiile creierului. Prin urmare, este important să renunți la fumat.

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

4 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

4 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

5 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

5 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

6 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic