luni, octombrie 3, 2022

„De ce nu reușesc să slăbesc?” Opt motive pentru care nu poți pierde în greutate și ce să faci în acest sens.

Este frustrant când depui efort într-o schimbare, cum ar fi pierderea în greutate, care se simte sănătos pentru tine și corpul tău nu va coopera. Este important să ne amintim, totuși, că pierderea în greutate nu este ceva care se întâmplă peste noapte și ritmul cu care slăbiți va varia, de asemenea, în funcție de sexul și vârsta.

Te-ar mai interesa: Medic: „Acest obicei face ca incidenţa cance...

În plus, pierderea în greutate nu este întotdeauna un indiciu bun că duceți un stil de viață sănătos, mai ales dacă urmați o dietă care restricționează cantitatea de nutrienți pe care corpul dumneavoastră o obține sau dacă nu mâncați suficient pentru a vă menține energia zilnică. niveluri.

Dacă ai făcut efort să urmezi o dietă sănătoasă și nu ai observat nicio schimbare, ar putea exista alte câteva părți ale stilului tău de viață sau ale rutinei care te împiedică să pierzi în greutate.

Iată opt lucruri care te-ar putea împiedica să vezi schimbări în corpul tău, potrivit  doctorului Richard Allison, un dietetician înregistrat la Herbalife Nutrition.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

Motive pentru care nu poți pierde în greutate: 1. Nu mănânci cu deficit de calorii

„Un deficit de calorii este cheia pentru a pierde în greutate”, spune Dr Allison. A mânca cu deficit de calorii înseamnă că arzi mai multe calorii decât consumi în fiecare zi. Dacă mănânci mai multe calorii decât arzi, îți va fi foarte dificil să pierzi în greutate.

„Când mănânci cu deficit de calorii, trebuie totuși să te asiguri că primești toți nutrienții cheie și că atingi toate grupurile cheie de alimente”, adaugă Dr Allison.

Te-ar mai interesa: Profită de Revelion să îți faci plinul de sănătate...

2. Aveți probleme de bază cu tiroida

Problemele cu tiroida sunt foarte frecvente. În Marea Britanei, de exemplu, estimările au constatat că 1 din 20 de persoane au o problemă cu tiroida. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care nu puteți pierde în greutate.

„Dacă ai o glanda tiroidă subactivă, metabolismul tău va încetini”, explică Dr Allison. „Un metabolism lent va duce adesea la creșterea în greutate mai ușor și va face mai dificilă pierderea în greutate în același timp”.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

Persoanele cu probleme cu tiroida au multe simptome diferite, inclusiv oboseală, constipație și depresie, așa că poate fi dificil să-ți dai seama dacă acest lucru este ceva de care suferi. Dar dacă bănuiți că aveți probleme cu tiroida care ar putea să vă împiedice să pierdeți în greutate, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră.

Motive pentru care nu poți pierde în greutate: 3. Luați anumite tipuri de medicamente

Multe tipuri de medicamente pot cauza creșterea în greutate, așa că merită să verificați cu medicul dumneavoastră dacă vreun medicament pe care îl luați ar putea să vă împiedice să pierdeți în greutate.

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

„Anumite medicamente au adesea efecte diferite asupra oamenilor, dar medicamentele antipsihotice pentru schizofrenie, inclusiv clorpromazina (cum ar fi Thorazine), au fost cunoscute că îngreunează schimbarea excesului de greutate pentru unii oameni”, spune Dr Allison.

Acest lucru nu înseamnă că nu puteți pierde în greutate cu aceste tipuri de medicamente, doar că ar putea dura puțin mai mult. Nu încetați să luați sau schimbați medicamentele fără a discuta cu medicul dumneavoastră.

4. Câștigi masă musculară

Dacă ai început să te antrenezi mai regulat decât în ​​mod normal, masa musculară s-ar putea să fi crescut, mai ales dacă iei o dietă bogată în proteine. Dacă acesta este cazul, greutatea dvs. pe cântar ar fi putut să fi crescut sau cel puțin să fi rămas la fel.

„Dacă scapi de grăsimea corporală și câștigi mușchi, atunci nu vei observa o diferență semnificativă în greutatea corporală totală”, spune Dr Allison.

Obținerea de mușchi vă poate îmbunătăți sănătatea generală, deoarece vă accelerează metabolismul, ceea ce vă poate ajuta să pierdeți în greutate mai repede în viitor. În loc să vă cântăriți pentru a urmări pierderea în greutate, Dr Allison recomandă să vă măsurați circumferința taliei.

„Dacă greutatea ta crește sau este stabilă, dar circumferința taliei scade, acesta este un bun indiciu că pierzi masa de grăsime”, explică el.

5. Echilibrul tău de macronutrienți este întrerupt

„Echilibrul energetic este cheia pentru creșterea sau pierderea în greutate”, spune Dr Allison. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de carbohidrați, proteine ​​și grăsimi.

„Ar trebui să aveți o dietă echilibrată care să includă toți macronutrienții”, subliniază Dr Allison. Cantitatea de macronutrienți de care aveți nevoie sau doriți să o consumați va depinde de obiectivele dvs.

De exemplu, dacă doriți să vă creșteți masa musculară, este posibil să doriți să mâncați mai multe proteine. 

Motive pentru care nu poți pierde în greutate: 6. Calitatea sau cantitatea de somn este dezactivată

Există o mulțime de cercetări care leagă somnul slab cu creșterea în greutate și incapacitatea de a pierde în greutate, de la acesta având un impact negativ asupra metabolismului până la un studiu din 2015 care a constatat că somnul insuficient poate încetini greutatea. pierderi.

„Somnul este unul dintre cele mai importante aspecte ale recuperării atât cognitive, cât și fizice”, spune Dr Allison, explicând că, pe lângă impactul asupra capacității corpului de a funcționa, lipsa somnului vă poate afecta și apetitul, ceea ce ar putea face acest lucru mai dificil. pentru ca tu să urmezi o dietă sau să te ții de deficitul caloric.

7. Nu bei suficientă apă

„Deshidratarea este una dintre principalele cauze ale supraalimentării”, spune Dr Allison. „Mulți oameni confundă adesea indicii de sete și foame, ceea ce duce la supraalimentarea inutilă.”

A rămâne hidratat este important pentru fiecare aspect al sănătății noastre, așa că nu este de mirare că acest lucru poate afecta și pierderea în greutate. „Rămâneți hidratat și lăsați setea să vă fie ghidul.

Ori de câte ori este posibil, ai la îndemână cea mai bună sticlă de apă sau un pahar cu apă și țintește-te de doi litri pe zi în general – mai mult dacă faci sport sau vremea este caldă”, ne sfătuiește Dr Allison.

Motive pentru care nu poți pierde în greutate: 8. Bei prea mult alcool

Este ușor să ignori cantitatea de alcool pe care o bei atunci când încerci să slăbești, mai ales dacă ieși în weekend și te distrezi. Nu este nevoie să încetezi să faci lucrurile care îți plac atunci când încerci să slăbești, dar este important să ții cont de consumul de alcool.

„Alcoolul oferă un număr semnificativ de calorii la șapte calorii pe gram”, spune Dr Allison. „Alcoolul este ușor de consumat și rareori favorizează senzația de sațietate, așa că este ușor să consumi prea mult caloriile din alcool. De asemenea, ar trebui să luați în considerare caloriile din mixere și orice cu care este asociat alcoolul.”

Potrivit doctorului Allison, consumul de alcool poate afecta, de asemenea, metabolismul proteinelor, carbohidraților și grăsimilor, deoarece acestea sunt puse în așteptare în timp ce organismul se concentrează pe metabolizarea alcoolului. Aceste schimbări în modul în care corpul dumneavoastră stochează energie pot face mult mai dificilă pierderea în greutate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private