Sari la conținut

„De ce nu slăbesc, deși fac sport constant?” Cori Grămescu, expert în fitness, dezvăluie principalele greșeli

slăbiciunea musculară
Sursa: Unsplash

Din cuprinsul articolului

Slăbirea sănătoasă are la bază două elemente foarte importante: alimentația și sportul. În armonie, acestea pot elimina și cele mai încăpățânate kilograme și te vor ajuta să ajungi la greutatea ideală.

Totodată, trebuie să știi că acestea au nevoie de o rutină bine stabilită. Slăbitul se face în bucătărie, însă menținerea greutății este legată strâns de exercițiile fizice.

Astfel, dacă faci sport în mod constant dar rezultatele întârzie să apară, ai putea face anumite greșeli fără să realizezi. Iată câteva motive pentru care nu slăbești, deși faci sport mereu.

De ce  nu slăbim, deși facem sport?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie, pe o rețea de socializare, câteva secrete despre sport și posibilele motive pentru care slăbitul ar putea fi mai dificil.

„Cel puțin în teorie, și dacă manânci fără limită dar faci sport, trebuie să ai rezultate. Deci, de ce nu ai rezultatele pe care le aștepți.

Nu ai antrenamentele potrivite nivelului tău de rezistență fizică. A lucra corect, fără pauză, exerciții de începători este mult mai eficient decât să te miști haotic și cu pauze frecvente în ore de nivel mai solicitant.

Metabolismul și stilul de viață. O persoană care stă la birou 8 ore pe zi, mai stă o oră sau două cu fundul în scaunul mașinii și mai stă și pe diverse canapele la televizor, pe net sau la citit seara, înca vreo 2-3 ore și merge la sală, de 2-3 ori pe saptamană, câte o oră, nu este o persoană activă, ci o persoană sedentară care face sport din când în când.

antrenamentul cardio
Sursa: Unsplash

Dezechilibru în programul de antrenament. Pentru o dezvoltare armonioasă și echilibrată, corpul nostru are nevoie de 3 componente de fitness care trebuie introduse în rutina de antrenament la sală:
• antrenament cu greutăți pentru dezvoltarea unei mase musculare de bună calitate
• antrenament cardio pentru buna sănătate a sistemului cardio-vascular
• antrenament de flexibilitate pentru reducerea tensiunilor musculare și protejarea articulațiilor.

Supraevaluarea consumului caloric. Sutele alea de kcal consumate de care citești pe net se aplică doar dacă lucrezi corect, fără pauza, toată ora, activând exact toți mușchii necesari pentru o mișcare.

Alimentație și hidratare deficitară. Asigură-te că ai proteine la fiecare masă din pește, carne, brânzeturi sau proteine vegetale.Mai ști, cu siguranță, și că trebuie să te ferești de zahăr. În realitate, avem nevoie de vreo 200 și ceva de grame de carbohidrați într-o zi. Deci, nu uita să calculezi și sucul de portocale și bomboanele sau covrigeii, feliile de pâine, piure-ul de la prânz ori pufuleții, mămăliga sau nachos-ul de la film. Tot la capitolul alimente trebuie să ști că grăsimile sunt foarte importante, deci asigură-te că ai grăsimi sănătoase în meniul tău.

Teama de febra musculară. Febra musculara poate fi redusă cu câteva trucuri simple și naturale, ușor de implementat: stretching, masaj, baie călduță în apă cu săruri de magneziu.”, explică Cori Grămescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel