Sari la conținut

De ce să nu bei ulei de in și apă cu miere pe stomacul gol

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

De ce să nu bei ulei de in și apă cu miere pe stomacul gol. Aceste metode de prelungire a tinereții se pot transforma într-un adevărat dezastru pentru sănătate, pot duce la un pat de spital și pot provoca boli cronice. Un expert a spulberat mitul despre beneficiile celor mai populare produse.

ulei de in
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Printre sfaturile pentru o alimentație adecvată, puteți găsi adesea următoarele: este benefic să beți ulei de semințe de in, ulei de cânepă sau ulei de ciulin de lapte pe stomacul gol. Sau acest truc de viață: pentru a începe metabolismul și a pierde în greutate, trebuie să bei un pahar de apă cu suc de lămâie și o lingură de miere înainte de micul dejun. Sunt aceste recomandări într-adevăr atât de inofensive?

Medic: Este strict interzis să bei orice ulei pe stomacul gol! Lovitură pentru vezica biliară

„Este strict interzis să bei orice ulei pe stomacul gol! Uleiul este gras, daca bei o lingura de ulei pe stomacul gol, va exista o eliberare puternica de bila, atat de puternica incat boli precum gastrita si pancreatita se pot agrava. Dacă o persoană suferă de calculi biliari, atunci consumul uleiului pe stomacul gol poate duce la spitalizare și intervenție chirurgicală.

Cu alte cuvinte, de fiecare dată când oamenii iau dimineața semințe de in, cânepă și orice alt ulei vegetal, atacă vezica biliară și pancreasul. În plus, datorită eliberării puternice a bilei, vitaminele și microelementele din ulei nu sunt complet absorbite.

Cum să oferi organismului beneficiile necesare?

Uleiul vegetal nerafinat în sine este foarte benefic pentru organism, dar trebuie folosit corect. În primul rând, uleiul trebuie consumat întotdeauna cu alimente și întotdeauna fără încălzire. Adăugați ulei în terci la micul dejun, în legumele gata preparate la prânz sau într-o salată de legume proaspete pentru cină ( citiți și : Cât și cum să beți ulei de chimen negru pentru a pierde în greutate ). În acest caz, vitamina E este pe deplin absorbită, iar organismul primește toate beneficiile necesare ale uleiului vegetal.”

Bombă de zahăr

„Un alt sfat popular de la adepții unei diete sănătoase, care are de fapt un efect dăunător asupra tractului gastrointestinal, este că pe stomacul gol ar trebui să bei apă cu suc de lămâie și miere. Se presupune că, dacă urmați această recomandare, veți avea un metabolism bun dimineața și excesul de greutate va începe să dispară. Dar nimeni nu avertizează ce consecințe pot apărea dintr-o băutură atât de inofensivă și „sănătoasă” la prima vedere.

Și asta se întâmplă. Pentru corpul nostru, timpul imediat după trezire și înainte de micul dejun este cel mai critic. Hormonul de stres (cortizol) este crescut în sânge; toate vasele de sânge, inclusiv cele din stomac, sunt, de asemenea, sub stres.

Sucul de lamaie, chiar si diluat in apa, este un acid. Urmând acest sfat, turnăm în esență acid pe mucoasa delicată a stomacului! În acest moment, aciditatea stomacului în sine nu a avut încă timp să se activeze, așa că o astfel de băutură este plină de apariția eroziunilor și a gastritei.

Dacă adăugați miere în apă, veți obține o adevărată bombă de zahăr. Orice zahăr pentru organism, în special pe stomacul gol, are ca rezultat întotdeauna eliberarea de insulină și formarea ulterioară de grăsime. Aceasta este legea fiziologiei. Consecințele pe termen lung ale creșterii glicemiei sunt diabetul și obezitatea.

Dimineața, este mai bine să evitați alimentele care conțin zahăr și glucoză (incluzând fructele), mai ales pentru cei care doresc să slăbească. Când o astfel de apă cu produse agresive intră în corpul „adormit”, vezica biliară încearcă să salveze situația și inundă totul cu bilă. Salturile constante ale nivelului de zahar si bila sunt foarte nocive si afecteaza functionarea tuturor organelor.

Sfat: Trebuie să iei micul dejun în 30 de minute după ce te-ai trezit. Înainte de a mânca, asigurați-vă că beți un pahar cu apă curată, nefiartă. O omleta cu legume si terci neindulcit este perfecta pentru micul dejun, potrivit medicului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel