vineri, iunie 5, 2020

Ciocolata este desertul pe care majoritatea oamenilor, însă pentru câini este otravă.

Specialiștii spun că  acesta este motivul pentru care trebuie să eviți să îi dai celui mai bun prieten canin o bucățică de ciocolată, scrie site-ul dedicat animalelor ANIMALZOO.RO.

Ciocolata conține două toxine, teobromina și cofeină, care sunt periculoase pentru animăluțul tău. Ele pot să-l intoxice sau chiar îl pot ucide! Atenție, animalele metabolizează mult mai încet decât oamenii aceste toxine.

Citește și:

Dacă ființa umană elimină imediat teobromina, câinii stau până la 7 ore cu această substanță nocivă în corp. În cazul în care prietenului tău necuvântător consumă ciocolată în cantități mici, e posibil să o vomite sau să aibă diaree.

Mai grav este dacă animăluțul tău dă iama la cantități mai mari, deoarece acestea îi pot induce hiperactivitate, tremurături, creșterea tensiunii arteriale, convulsii, insuficiență respiratorie sau infarct.

Citește și:

Se consideră că doza toxică de teobromină la om este de 280 mg/kg greutate corporală, pe când la pisică este de 200 mg/kg, iar la câine de 300 mg/kg, o jumătate de tablă de ciocolată omară un câine.

În cazul în care animalul tău a ingerat ciocolată din greșeală şi prezintă simptomele descrise mai sus, vă rugăm să contactaţi imediat un medic veterinar.

Sursa foto: akc.org

Parteneri